Beytüşşebap’ta elma hasadı başladı

Beytüşşebap’ta elma hasadı başladı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde havaların soğumasıyla beraber bahçelerde bulunan kışlık elma hasadı başladı.

Beytüşşebap ilçesinde ekim ayında elma hasadına başlayan köylüler bahçelerdeki elma ağaçlarından Amerikan türü elmalarını toplayıp satmaya çalışarak aile geçimine katkıda bulunuyor.

İlçeye bağlı Günyüzü, Taşarası, Bölücek, Ayvalık ve Başaran köylerindeki bahçelerden toplanan elmalar civar il ve ilçelerde satılmaya başlandı.

Bahçesinde elma toplayan Lezgin Temel, "Uzun yıllardır bölgemizde kışlık elmadan güzel verimler alıyoruz. Amerikan türü olarak bilinen bu elmanın yaygınlaştırılması için ilgili birimlerin harekete geçmesini isteriz. İlçemizde bununla ilgili bir çalışma başlatılırsa çok verim alabiliriz. Bu gün, bu bahçede bayağı verim aldık. Şimdi bunları ilçe ve köylerde satmak için araçlarla dolaştıracağız. Geriye kalanları ise kış aylarında tüketmek için serin yerlere bırakacağız. İlçemizdeki köylerin hepsi bu günlerde hasada başlamış bulunmakta. Bakanlığımıza sesleniyorum bu türlerin bu bölgede yetiştiğini ve çok verim aldığını bildiğimiz için destekleme projeleri yapılmasını isteriz" dedi.

Bir hafta boyunca devam eden elma hasadına başlayan onlarca köylü toplatılan elmaları satarak aile geçimine katkıda bulunuyor.

Beytüşşebap’ta elma hasadı başladı

Beytüşşebap’ta elma hasadı başladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.