Beyoğlu Belediyesi: Çöken binanın yanındaki otel inşaatı Arda Turan'a ait

Beyoğlu Belediyesi: Çöken binanın yanındaki otel inşaatı Arda Turan'a ait

İstanbul Sütlüce'de toprak kayması sonucu çöken binanın hemen yanıbaşındaki otel inşaatının, futbolcu Arda Turan'a ait olduğu ortaya çıktı.

Sütlüce’deki İmrahor Caddesi üzerinde bulunan bir temel açma çalışması sırasında toprak kayması yaşandı. Toprak kayması nedeniyle 4 katlı binada oturanlar apar topar kendilerini dışarı attı, ancak eşyaları kurtarmaya vakit olmadı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Bina öğle saatlerinde büyük bir gürültüyle çöktü. Binanın sahibi Emin Ertürk, çökmeye, yandaki Arda Turan’a ait otel inşaatının neden olduğunu belirterek, “Arda Turan burada kardeşi adına bir otel inşaatına başladı. İstişare ettik, uyardık söyledik, fotoğraflar gösterdik. Belirgin bir şekilde açılmalar oldu. Ben onları da uyardım” dedi.

DEMİRCAN’DAN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA

Olay yerinde incelemelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise “3 binada tehlike yaşıyoruz. 1994’te yapılmış, ruhsatı, iskanı olmayan bir bina, yoğun yağmurlardan dolayı istinat duvarının yıkılmasından sonra büyük bir tehlike yaşıyor” dedi. Demircan’ın bu açıklaması sosyal medyada, “Ruhsat, iskan denetimleri belediyenin sorumluluğunda değil mi?” eleştirilerine neden oldu.

Demircan, sokakta kalanlar için de “Evi çöken bütün vatandaşımızın durumu bize aittir, bizim misafirimizdir. Onların bu geçici sürede hayata nasıl entegre olacaklarını biz koordine edeceğiz, yarım saat sonra toplantı yapıyoruz” dedi.

BELEDİYE: TOPRAK ŞİŞMİŞ, İSTİNAT DUVARI PATLAMIŞ!

Öte yandan binayla ilgili Arda Turan iddiası da doğrulandı. Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’ın haberine göre otel inşaatının Arda Turan’a ait olduğunu teyit eden Beyoğlu Belediyesi şu açıklamayı yaptı: “Yoğun yağış sonrasında toprak şişmiş ve istinat duvarı patlamış. Yandaki otel ruhsatlı bir inşaat. Arda Turan’a ait. Çökmeye bu inşaatın neden olup olmadığı bilinmiyor, inceleme sürüyor.”

ARDA TURAN: RUHSATIM VAR

Arda Turan ise konuya ilişkin sorulara, “Benim bütün ruhsatım ve izinlerim var. Yaşanan olayın benimle bir ilgisi yok” yanıtı verdi.

Arda Turan’ın oteli de kardeşi için yaptırdığı söyleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.