Beyaz Saray üzerinde F-35 gösterisi

Beyaz Saray üzerinde F-35 gösterisi

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın resmi ziyareti sırasında Beyaz Saray'ın üzerinde F-35'ler uçurulacağı belirtiliyor. CNN, bunun geçmişte görülmemiş bir durum olduğunu yazdı.

Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri alma kararı nedeniyle ABD’yle F-35 ortaklığında kriz yaşadığı bir dönemde, topraklarındaki Amerikan askerleri nedeniyle Rusya ile ilişkileri gergin olan Polonya da F-35 uçakları almak istiyor. İddiaya göre, Amerikan yönetimi bu kararı kutlamak için Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın resmi ziyareti sırasında Beyaz Saray’ın üzerinde F-35’ler uçacak.

CNN: BEYAZ SARAY’DA F-35 PEK GÖRÜLMÜŞ BİR DURUM DEĞİL

CNN International’ın üç Amerikan hükümeti yetkilisine dayandırdığı habere göre, Duda’nın ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray’da yapacağı görüşmenin ardından, Beyaz Saray bahçesinin üzerinde iki F-35 savaş uçağı uçurulacak. CNN, bu adımın geçmişte pek görülmemiş bir durum olduğunun altını çizdi.

Duda ile Trump’ın görüşmesinde, Polonya topraklarındaki Amerikan askerlerinin sayısının artırılması yönünde bir açıklama yapılması da bekleniyor.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Mayıs ayının sonunda ABD’den 32 adet F-35A tipi uçak almak için talep mektubunu gönderdiğini açıklamıştı. Blaszczak, Polonya Hava Kuvvetleri’ndeki Sovyet yapımı Sukhoi Su-22 ve Mikoyan MiG-29 jetlerinin yerine Amerikan yapımı F-35 almak istediklerini söylemişti. Polonyalı bakan bu hafta da, ABD’nin Florida kentinde Türk pilotların da eğitim gördüğü Eglin Hava Üssü’nü ziyaret etmişti.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.