Beyaz Saray: Türkiye'nin F-35 ortaklığı imkânsız hale geldi

Beyaz Saray: Türkiye'nin F-35 ortaklığı imkânsız hale geldi

Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatının başlaması sonrası ABD'den, Türkiye'nin F-35 uçakları programındaki ortaklığını askıya alma sinyali geldi.

ABD, Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini alma kararı nedeniyle F-35 savaş uçakları programındaki ortaklığının ‘imkansız hale geldiği’ yönünde bir açıklama yaptı.

‘İMKANSIZ HALE GELDİ’

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın alma kararı Türkiye’nin F-35 programına katılımını imkansız kılmaktadır” denildi. Açıklamada, “F-35’ler ile [bu uçakların] gelişmiş becerilerini öğrenmek için kullanılacak Rusya’ya ait bir istihbarat toplama platformu birarada bulunamaz” ifadeleri kullanıldı.

BEYAZ SARAY: İLİŞKİLERE ÖNEM VERİYORUZ

Beyaz Saray açıklamasında, Washington’ın ‘Ankara ile stratejik ilişkisine büyük önem verdiği’ de belirtildi. “NATO müttefiki olarak ilişkilerimiz çok katmanlı ve sadece F-35’lere odaklanmıyor” denilen açıklamada, “Askeri ilişkilerimiz güçlü ve Türkiye’yle, S-400 sistemlerinin varlığının yarattığı kısıtlamaları da göz önünde bulundurarak, işbirliği yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.