Beştepe'de Suriye zirvesi sona erdi

Beştepe'de Suriye zirvesi sona erdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve John Bolton görüşmesi sona erdi. İbrahim ve ABD heyetinin görüşmesi 2 saat sürdü.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın beraberindeki heyet ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile görüşmesi sona erdi. İlerleyen saatlerde İbrahim Kalın’ın konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

Kalın başkanlığındaki Türk heyetinde, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, MİT Başkan Yardımcısı Cemalettin Çelik ve diğer yetkililer yer aldı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, IŞİD’le Mücadele Koordinatörü James Jeffrey ve ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’dan oluşan heyetle birlikte akşam saatlerinde Türkiye’ye gelmişti.

Türkiyeli  yetkililerle yapılacak görüşmelerde ABD’nin Suriye’den askerlerini çekmesi konusu ele alındı.

Trump, geçen ay ABD’nin Suriye’nin kuzeyinden askerlerini çekeceğini açıklamıştı, ancak John Bolton’ın da dahil olduğu bir dizi üst düzey yetkili IŞİD Suriye’de tamamen yenilene kadar askerlerin çekilmemesi gerektiğini ifade etmişti. Bolton, Türkiye’den Suriye’deki Kürtlerin korunacağına yönelik güvence de istiyor.

Son olarak, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’a YPG’nin korunacağı konusunda güvence verdiğini söylemişti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.