Beşiktaş: Bild'in haberinin gerçeklerle ilgisi yok

Beşiktaş: Bild'in haberinin gerçeklerle ilgisi yok

Beşiktaş, "kulüp iflasın eşiğinde" haberini yalanladı. Yasal işlemlerin yapıldığı duyuruldu.

Beşiktaş, Alman gazetesi Bild’de yayınlanan ve kulübün iflas tehlikesi yaşadığı haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Haberle ilgili Almanya’da yasal işlemlerin yapıldığı açıklandı.

Almanya’da yayın yapan Bild’de yer alan Beşiktaş’la ilgili haberde, “Türkiye’nin en eski kulübü Beşiktaş iflasla karşı karşıya. Yıldız futbolcular, alacakları nedeniyle takımdan ayrıldı” ifadeleri kullandı.

Beşiktaş’tan yapılan yazılı açıklamada, “Alman gazetesi Bild’in 116 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en köklü kulübü hakkında hiçbir gerçekliğe dayanmayan, sadece yoruma dayalı yapılan haberinin gerçeklerle ilgisi yoktur. Aksine, son yıllarda UEFA temsilcilerinin bile bütün raporlarında ülkemiz futbol kulüplerinin içinde bulundukları genel finansal tablolara kıyasla, Beşiktaş JK gidişat olarak en iyi kulüp gösterilmektedir” denildi.

Haberde Beşiktaş’tan görüş alınmamasının eleştirildiği açıklamada, “Bununla birlikte Kulübümüzden, gazetecilik etiği gereği herhangi bir görüş bile sorulmadan, genel yorumlar üzerinden hazırlanan bu haberin hangi dayanaklarla oluşturulduğunu sorgulamak durumundayız. Konuyla ilgili Almanya’da yasal çerçevede gerekli işlemlerin yapılmakta olduğunu kamuoyunun bilgilerine sunarız” ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.