Beşiktaş 3-0 Partizan

Beşiktaş 3-0 Partizan

Beşiktaş, 1-1'in rövanşında Sırp ekibi Partizan'ı 3-0'lık skorla yenerek UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri Pepe (2) ve Oğuzhan kaydetti.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda mücadele eden Beşiktaş, deplasmanda oynadığı ilk maçta elde ettiği 1-1’in rövanşında sahasında Partizan Belgrad’ı konuk etti.

Beşiktaş taraftarı maç boyunca takımına müthiş destek verirken 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da stadyumda büyük bir coşkuyla kutladı.

Vodafone Park’taki maça yüksek pas yüzdesiyle başlayan siyah-beyazlılar, bir an önce gole ulaşmaya çalıştı.

27’nci dakikada Partizanlı Skesic’le kafa kafaya çarpışan Necip Uysal’ın yerine Oğuzhan Özyakup oyuna dahil oldu.

37’de Partizan yarı alanının ilk metrelerinden kazanılan serbest vuruşta topun başına Ricardo Quaresma geçti. Quaresma’nın ortasına altıpasın hemen dışında iyi yükselen Pepe’nin kafa vuruşunda top ağlarla buluştu.

Devrenin son dakikasında ise Cyle Larin ile verkaça giren Oğuzhan Özyakup, ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kaldı ve güzel bir vuruşla farkı 2’ye çıkardı. Oğuzhan attığı golden sonra kulaklarını tıkayarak sevindi. Milli futbolcu, Spor Toto Süper Lig’de geçen hafta Antalyaspor’a Vodafone Park’ta yenildikleri maçta kendisini ıslıklayan taraftarların protestosuna bu şekilde karşılık verdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Partizan daha etkili başladı. Ancak Pepe ve Medel’in iyi oyunu konuk ekibin ataklarını durdurdu.

Beşiktaş’ı iyice rahatlatan gol ise yine Pepe’den geldi. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Ricardo Quaresma geçti. İlk goldeki gibi Quaresma’nın ortasına arka direkte iyi yükselen Pepe’nin kafa vuruşu kaleci Vladimir Stojkovic’in sağından ağlarla buluştu: 3-0

Kalan dakikalarda skor üstünlüğünü korumayı bilen Beşiktaş, 1-1’in rövanşında rakibini 3-0 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara katılma hakkı kazandı. Siyah-beyazlılar, önceki turlarda Torshavn ve LASK Linz’i saf dışı bırakmıştı.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Akhisarspor’un yer alacağı UEFA Avrupa Ligi grup kuraları yarın saat 14.00’te gerçekleşecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.