Beşikdüzü Cezaevi'nde 'provokasyon' iddiası

Beşikdüzü Cezaevi'nde 'provokasyon' iddiası

Tutuklu Dilgeş Yaşar (29), 29 Ocak'ta Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan ailesini arayarak, maruz kaldıkları durumu anlattı.

2016 yılında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanan ve açılan dava sonucu 18 yıl 9 ay hapis cezası verilen oğlu Dilgeş Yaşar ile yaptığı telefon görüşmesini paylaşan anne Mahsima Yaşar, tutuklulara yönelik baskının günden güne arttığını belirterek, yaşadığı tedirginliğini dile getirdi.

Yaşar, “Oğlum ile geçen Çarşamba günü telefonda görüştük. Cezaevinde baskıların çok arttığını, cezaevi yönetimi ve gardiyanların tutuklulara baskı uyguladığını, onur kırcı ve ağza alınmayacak hakaretlerde bulunduğunu belirtti" diye aktardı.

Oğlunun, "Buradaki tek amaçları birisinin karşılık vererek cezaevinde olay çıkması. Bizleri tahrik edip, kışkırtıyorlar. Eğer bu durum böyle devam ederse ve bizden birileri de cevap verirse çok kötü olaylar çıkacak" şeklindeki sözlerini aktaran anne Yaşar, "Biz aileler olarak bu durumun önüne geçilmesini istiyoruz. İnsan hakları savunucuların ve hukukçuların bir an önce bu yaşananlara yönelik bir adım atmasını bekliyoruz” diye konuştu. 

Anne yaşar söz konusu iddiaların araştırılmasını istiyor.

hkr-31-01-2020-tutuklular-tahrik-ediliyor-mahsima-yasar.jpeg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.