Bernardo Bertolucci hayatını kaybetti

Bernardo Bertolucci hayatını kaybetti

Dünyanın önemli yönetmenlerinden Bernardo Bertolucci hayatını kaybetti. Yönetmen, 77 yaşındaydı.

İtalyan yönetmen Bernardo Bertolucci, Roma’daki evinde 77 yaşında yaşama veda etti. Bertolucci, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

İtalyan sinemasının önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilen Bertolucci, özellikle Paris’te Son Tango isimli filmiyle ün yapmıştı. Bertolucci, hayatı boyunca içlerinde En İyi Yönetmen Oscar’ının da bulunduğu birçok prestijli ödülün sahibi olmuştu.

Filmografisi:

La Commare secca, 1962 (Korkunç Orakçı)
Prima della rivoluzione, 1962 (Devrimden Önce)
Il Canale, 1966
Partner, 1968
Amore e rabbia, 1969
La Strategia del ragno, 1970 (Örümceğin Stratejisi)
Il Conformista, 1971 (Konformist)
Ultimo tango a Parigi, 1973 (Paris’te Son Tango)
Novecento 1900, 1976 (1900/Bin Dokuz Yüz)
La Luna, 1979 (Ay)
La Tragedia di un uomo ridicolo, 1982
L’Ultimo Imperatore, 1987 (Son İmparator)
The Sheltering Sky, 1990 (Çölde Çay)
Il piccolo Buddha, 1993 (Küçük Buda)
Io ballo da sola, 1996 (Çalınmış Güzellik)
L’Assedio, 1998 (Teslimiyet)
Ten Minutes Older: The Cello, 2002
I Sognatori, (Düşler, Tutkular & Suçlar)2003
Me and You, 2012 (Ben ve Sen)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.