Berav Aşireti BDP’ye Katıldı

Berav Aşireti BDP’ye Katıldı

Batman’ın önde gelen aşiretlerinden olan Berav aşireti bin 500 kişilik bir grup ile Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) katıldı.

BATMAN - Batman’ın Hasankeyf ilçesine bağlı Kavacık, Irmak, İncirli, Saklı, Akalin, Büyükdere, Öğütlü, Üçyol, Yolüstü, Çatalsu ve Soğucak köylerinden oluşan Berav aşireti, BDP'ye katıldı, Sanat Sokağı’nda toplanan aşiret mensupları Turgut Özal Bulvarı üzerinden BDP merkez seçim lokaline kadar yürüdü.

Aşiret mensupları, seçim lokali girişinde BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, BDP PM üyesi Nezir Gülcan, BDP Batman Belediye Başkan adayı Sabri Özdemir ve BDP’li yöneticiler tarafından karşılandı. Seçim lokalinde konuşan BDP Batman Belediye Başkan adayı Sabri Özdemir, partilerinin halkın partisi olduğunu belirterek, BDP’nin tüm kesimlere hitap ettiğini söyledi.

Özdemir ülkede bir barış sürecinin olduğunu ifade ederek, hiç kimseyle düşmanlığının olmadığını amaçlarının kardeş kavgasını durdurmak olduğunu kaydetti.

Berav aşiretinin öncüsü Hamit Başaran ise Berav aşireti olarak Sabri Özdemir’e destek olan için partisi BDP’ye katılım sağladıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum