Bekir Kaya hakaret davasından beraat etti

Bekir Kaya hakaret davasından beraat etti

Yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanı Kaya'ya beraat: Suç unsuru oluşmadı.

Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanı iken yerine kayyım atanan Bekir Kaya’nın eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı ile eski BDP Milletvekili Ayla Akat Ata’nın tutuklanması konusunda yaptığı açıklamaya ilişkin 2016 yılında açılan dava sonuçlandı. Kaya’nın, Kışanak, Anlı ve Ata hakkındaki adli işlemlerde görev alan cumhuriyet savcısı ve hakimlere hakaret ettiğinin belirtildiği iddianamede, “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” suçundan 3.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Kaya hakkında hazırlanan iddianamede, “Konuşmanın, Gültan Kışanak, Fırat Anlı ile Ayla Akat Ata hakkında yapılan adli işlemlerde cumhuriyet savcısı veya hakim olarak görev yapan mağdurların onur, şeref ve saygınlığına saldırı niteliği taşıdığı, açıklamanın gıyapta yapılmasına karşın basın toplantısında sözlerin sarf edilmesi, mahalde 3’ten fazla kişinin bulunması nedeniyle ihtilat unsurunun gerçekleştiği anlaşılmıştır. Şüphelinin hakaret eylemlerini birden çok kişiye karşı gerçekleştirdiği, sarf ettiği sözlerin kamu görevlilerine yönelik olduğu değerlendirilerek, ilgili sevk maddelerince cezalandırılması” talep edilmişti. Van 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde davaya ilişkin bugün görülen duruşmada mahkeme suç için gerekli unsurların oluşmadığı gerekçesiyle Kaya’nın beraatine karar verildi. (DUVAR)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.