Bekir Bozdağ: Yunanistan'la takas söz konusu değil!

Bekir Bozdağ: Yunanistan'la takas söz konusu değil!

Bekir Bozdağ: Türkiye sınırını geçen 2 Yunan askerinin tutuklanması bir takas konusu değildir.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Afrin operasyonuna ilişkin bilgi veren Bozdağ, “Neredeyse harekât bölgesinin yarısı TSK kontrolüne geçmiştir” dedi. Yunanistan askerlerinin tutuklanmasına da değinen Bozdağ “Türkiye sınırını geçen 2 Yunan askerinin tutuklanması bir takas konusu değildir” dedi.

Bekir Bozdağ’ın sözlerinin satır başları şöyle:

HADIM YASAL DAYANAĞA KAVUŞTURULMALIDIR: Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ istismarın önlenmesi acil eylem planı ve çalışmalar hakkında bilgilendirme yapmıştır. Bakanlar kurulumuzda konu müzakere edilmiştir. Komisyona Bakanlar Kurulumuz bazı tavsiyelerde bulunmuştur. Çalışma son şeklini alacak ve çalışma paylaşılacaktır. Bazı başlıkları paylaşmakta fayda görüyorum. Cezalar artırılmakta caydırıcılık yükseltilmektedir. Önleyici tedbirler yaygınlaştırılmaktadır. Halk arasında hadım olarak bilinen konu yasal dayanağa kavuşturulmaktadır. Bu suçlara karışanlar özel sektörde çalışıyorsa hemen bilgilendirme yapılacak. Cezanın sadece bir sonuç olduğunu biliyoruz. Asıl olanın önleyici ve koruyucu tedbirler olduğunu biliyoruz. Çocuklarımızın bu duruma düşmesini önlemek en büyük hedefimizdir.

BÜYÜKELÇİLİĞİN KAPATILMASI GÜVENLİK RİSKLERİ NEDENİYLE ALINDI: Bu kararı yetkili makamlarımıza iletmiştir. Ancak bu karar siyasi bir karar değil sadece güvenlik riskleri nedeniyle alınmış bir karardır. ABD Büyükelçiliği elindeki bazı bilgileri Türk istihbaratı ve güvenlik birimleriyle paylaşmıştır. Güvenlik güçlerimiz de gerekli tedbirleri almış adımları atmıştır. Önemli neticeler elde edilmiştir. ABD’nin İstanbul ve Adana konsoloslukları bugün de faaliyetlerini sürdürmektedirler.

ABD’YE DAEŞ YANITI: ABD’den yapılan açıklamalarda DEAŞ’a odaklanalım deniliyor. Diğer örgütlerine de odaklanılması lazım. Sadece bir terör örgütüyle mücadelenin öne alınıp diğer terör örgütlerinin değerlendirilmemesi kabul edilemez. Terör örgütlerini ayırmanın doğru olmadığını ifade ettik, bir kez daha ifade ediyoruz. Türkiye DEAŞ terör örgütünün saldırılarından en fazla zarar gören üçüncü ülkedir. DEAŞ ülkemizde 20 saldırı gerçekleştirmiş, 310 kişi hayatını kaybetmiş 967 kişi de yaralanmıştır. Türkiye DEAŞ ile en etkin mücadeleyi yürüten ülkedir. Türkiye 3 bin civarında DEAŞ üyesini etkisiz hale getirmiştir. Türkiye’de 4 bin 43 DEAŞ’lı tutuklandı. Terör örgütlerinin bazılarını koruma kollama gibi bir yaklaşımı Türiye doğru bulmuyor. DEAŞ’a odaklanmayalım diyen bir Türk yetkili yoktur. Biz bütün terör örgütlerini birlikte tepeleyelim yok edelim diyoruz.

TAKAS SÖZ KONUSU DEĞİL: Türkiye sınırını geçen 2 Yunan askerinin tutuklanması bir takas konusu değildir. İki hükümet de böyle bir talep de bulunmamıştır. Bu askerler askeri casusluk suçlarından adli soruşturmaya tabi tutulmuştur. Bunların takas konusu yapılması söz konusu değildir. Darbeci askerlerin iade edilmesi Türkiye’nin haklı olduğu bir konudur. İkisi ayrı şeydir. Bunların biz Yunanistan tarafından yerine getirilmediğini düşünüyoruz.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.