Bekir Bozdağ: İlkesizler ve ilkesizlikler ittifakı

Bekir Bozdağ: İlkesizler ve ilkesizlikler ittifakı

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP'li 15 vekilin İYİ Parti'ye geçmesine tepki gösterdi.

CHP’nin 15 milletvekilinin, seçime katılma hakkı kazanması için İYİ Parti’ye geçmesine hükümetten tepki geldi. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP’nin kararını eleştirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Geçmişte HDP’nin başarısı için dua/destek olan CHP, bugün başkalarının başarısı için duadan ötesini yaptı. 15 Milletvekilini partisinden istifa ettirip başka partiye transferini sağladı. Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneğidir; açık bir siyasi mühendisliktir” ifadelerini kullandı.

CHP’nin kararını “aldatma” ve “hile” olarak nitelendiren Bozdağ, şöyle devam etti: “Bu, adı konulmamış bir ittifaktır. Ama bu ittifak, ilkeler ittifakı değil, ilkesizler ve ilkesizlikler ittifakıdır. Bu ittifak, şeffaf, dürüst, ahlaki ve meşru bir ittifak değildir.”

‘CHP GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜRÜLDÜ’

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı, CHP yönetimi ve bazılarının gözlerini kör etmiş, akıllarını başından almıştır” diyen Bozdağ, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıklamasından sonra İYİ Parti’nin 20 milletvekili ile grup kurmadan da seçime katılabileceğinin anlaşıldığı hatırlattı.

YSK’nin açıklamasından sonra CHP’nin “gülünç duruma” düştüğünü belirten Bozdağ, paylaşımında “CHP’nin düşürüldüğü gülünç duruma ve eblehliğe bakar mısınız? Böylesine aciz bir CHP yönetimine, Türkiye emanet edilebilir mi? Elbette edilemez. Kılıçdaroğlu yönetimi ve zekası, CHP’yi rezil etmekten başka bir icraatı bugüne kadar yapamadı, bundan sonra da yapamaz” ifadelerine yer verdi.

ZEYBEKCİ: TÜRKİYE’NİN TEKERİNE ÇOKMAK SOKMAK İSTEYENLER BERABER HAREKET EDİYOR

AK Parti Denizli İl Gençlik Kolları Kongresi’ne katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de CHP’nin kararını eleştirdi.

Türkiye ekonomisinin bozulmasını isteyenlerin bir araya geldiğini söyleyen Zeybekci, “Türkiye’nin dünyadaki değişime ayak uydurmasını hazmedemeyen, tekerine çomak sokmak isteyen, ‘Türkiye tekrar birileri tarafından yönetilsin, tekrar topladığı 100 liralık verginin 87 lirasını faize versin, 13 lirasıyla ödeyemediği o memur maaşlarını IMF’den borçlansın ve Türkiye tekrar bir yerlerden ekonomi bakanları gelsin, buyruk ve emir gelsin’ diyenler, bunu isteyenler bakın nasıl beraber hareket etme kabiliyetine sahip oluyorlar. 15 CHP milletvekili istifa etmiş başka bir partiye girmiş. Sebep?” diye konuştu.

‘TEK HEDEFLERİ ERDOĞAN’

“Bütün o ilkelerini bırakarak bir araya gelerek tek hedefleri var; o da Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef almak, karşısına çıkmak” diyen Zeybeci, şöyle devam etti:

“O da Türkiye’ye nasıl zarar veririz onu planlamak. Daha çok gelişme olacak, göreceksiniz. Kumaşlar ve iplikler pazara çıkacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendilerinin Cumhurbaşkanımızın karşısına çıkma cesareti var mı? Yoktur. Yine başka şeyler yapmaya çalışacaklar. Biz bir ve beraber olacağız. ‘Mevzubahis vatansa, milletse gerisi teferruattır’ diyeceğiz.”

FAKIBABA: CHP VE İYİ PARTİ ARASINDA DOKU UYUŞMAZLIĞI VAR

Şanlıurfa’yı ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP’li 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye katılmasını değerlendirdi.

CHP ve İYİ Parti arasında “doku uyuşmazlığı” olduğunu söyleyen Fakıbaba, “Türkiye’nin doğasından çıkan bir ittifak olmadığını değerlendiriyor ve inanıyorum. Neticenin başarılı olacağına inanmıyorum bir defa doku uyuşmazlığının olacağını görüyorum. Bence bu ittifak sadece CHP ve İYİ Parti arasında olmayacak, yarın başka şeylerin çıktığını da göreceğiz. Netice ne olursa olsun Allah’ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımız yeni sistemin, yeni Türkiye’nin başında biz onu lider olarak göreceğiz, Türk halkı böyle istiyor” dedi.

“Halkın beklentisinde bir an önce sayın Cumhurbaşkanımızı yeni sistemin başında görmek istiyor” diyen Fakıbaba, “Batı’nın bu senaryoları ne olursa olsun hangi parti hangi partiyle birleşirse birleşsin neticede başarılı olamayacaklar. Halk kararını vermiş liderini biliyor. Biran önce sabırsızlıkla kendileri sandığa gitmek istiyor” şeklinde konuştu.

BAK: MUHALEFET ŞOK, ÇOK ŞAŞIRDILAR

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları’nın kongresinde yatığı konuşmada CHP’nin kararını eleştirdi.

Halkın, partiler arasında milletvekili transferlerini tasvip etmediğini söyleyen Bak, “Şimdi de muhalefet şok. Çok şaşırdılar; bir yandan cumhurbaşkanı adayları ortaya çıktı bir yandan transfer sezonu başladı. Milletvekilleri transfer oluyor. Bu transferler, bu oyunlar milletin tasvip etmediği şeyler. Çünkü millet, sadece sandıkta hesabını sorar. Biz her zaman millete güveniyoruz, her zaman milletle beraberiz” dedi. (DHA)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.