Bekir Bozdağ: Ege'de hiç istemediğimiz tatsız hadiseler olabilir

Bekir Bozdağ: Ege'de hiç istemediğimiz tatsız hadiseler olabilir

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından erken seçim sorusunu yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, gerekli açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli arasındaki görüşmeden sonra yapılacağını söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ basın toplantısı düzenledi.

OHAL ilanına neden olan şartların ortadan kalmadığını söyleyen Bekir Bozdağ, “Gerekli tedbirlerin alınması için zamana ihtiyaç duyulması, FETÖ/PDY terör örgütünde çözülmenin tam anlamıyla gerçekleşememiş olması, FETÖ/PDY yapısı, çalışma yöntemleri gizliliğe aşırı riayet etmesi nedeniyle, FETÖ terör örgütü üyelerinin tespitinde yaşanan zorluklar nedeniyle, kritik kurumlarda henüz tespit edilemeyen FETÖ/PDY mensuplarının olabileceği ve tespitinin zaman alabileceği nedeniyle OHAL’in uzatılmasına ihtiyaç olmuştur” dedi.

OHAL tezkeresinin TBMM’ye gönderildiğini aktaran Bozdağ, “TBMM’de kabul edilmesi halinde OHAL 3 ay daha uzatılacaktır. Yarın TBMM Genel Kurulu’nda hükümet tezkeresi müzakere edilecektir” diye konuştu.

‘ESAS AÇIKLAMA YARIN YAPILACAK’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim yapılması çağrısı sorulan Bozdağ, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız grup toplantısından sonra partimizin yetkilileriyle kısa bir değerlendirme yaptılar. Yarın da MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi, 13.30’da bir araya gelecekler ve konuyu değerlendirecekler. Esasında bu konuyla ilişkin gerekli değerlendirme ve açıklamalar, bu değerlendirmeden sonra yapılacaktır. O yüzden yarın 13.30’u beklemenizi tavsiye ederim.”

‘YUNANİSTAN PROVOKATİF AÇIKLAMALAR YAPIYOR’

Bozdağ’a, Yunanistan’la yaşanan bayrak krizi ve Yunanistan Adalet Bakanı’nın darbeci askerlerin serbest bırakılabileceği açıklaması soruldu.

Yunanistan’la ilişkilerin olumlu yönde gelişmesi için adımlar attıklarını söyleyen Bozdağ, “Son zamanda iç politik kaygılarla olduğunu değerlendirdiğimiz provokatif açıklamalar yapılıyor. İyi ilişkiler iki ülkenin de çıkarınadır. Provokatif açıklamaları yapan biz değiliz. Ege’de bulunan adalarla ilgili ihtilaflı olan konular çok nettir. Türkiye’nin Ege’de bir oldubittiye göz yummasını kimse beklememelidir. Eğer Yunanistan böyle bir hesap yapıyorsa, bu hesap Ege Denizi’nin içinde batar gider. Herkes hesabını doğru yapmalıdır” diye konuştu.

‘TÜRKİYE O BAYRAĞI İNDİRDİ’

“Ege’de var olan ihtilafların çözüm usulü bellidir” diyen Bozdağ, “Çocuksu bazı hareketlerle tarihin akışını ve tarihi olayları değiştirme gücü kimsede yoktur. Yani bir adaya bakan çıkacak, öbür adaya bayrak dikeceksiniz, ‘Bu bayrağı diktik bu ada bizim diyeceksiniz’, yok öyle bir şey yok. En son Didim açıklarında olan bir kayalığa bayrak diktiler. Türkiye’de o bayrağı indirdi oradan. Kimsenin böyle haksız bir adım atma hakkı yoktur” dedi.

Yunanistan’a tutumunu değiştirme çağrısı yapan Bekir Bozdağ, “Ege Denizi, iyi komşuluk denizi olmalıdır. Ege Denizi ve adaların istenmeyen olayların yaşanmaması için Yunanistan tarafının provokatif ve saldırgan tutumlarından vazgeçmesi lazım. Aksi takdirde bizim de hiç istemediğimiz tatsız hadiseler olabilir” ifadelerini kullandı.

Bozdağ, Yunanistan’ın askerlerin iadesi konusunda uluslararası sözleşmelerin gereğini yapmadığını belirtti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.