Bekir Bozdağ: Afrin'e sevk edilecek her silah hedeftir

Bekir Bozdağ: Afrin'e sevk edilecek her silah hedeftir

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Rusya'nın Suriye hava sahasını kapatmadığını ve Afrin harekatında hava sahasının kullanıldığını söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, basın toplantısı düzenledi.

MALİYE BAKALIĞI’NA İKİ BİN UZMAN ALINACAK

Bozdağ, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın vergi sisteminde yapılacak değişikliklerle ilgili sunum yaptığını söyledi. Bozdağ, “İkinci el araç ve konut ticaretinde KDV matrahı daraltılıyor” dedi. Bozdağ, Maliye Bakanlığı’na bin gelir uzmanı ve bin denetim uzmanı alınacağı kaydetti.

‘YERLİ WHATSAPP’

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın, PTT Messenger’ı tanıttığını aktaran Bozdağ, “WhatsApp’ın yerli olanıdır. WhatsApp’tan daha güvenilir bir sistemdir. İlk uygulamasını Başbakanımız yapmıştır. Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerle görüşmüştür” diye konuştu.

HATAY VE KİLİS’TE BORÇLARA ERTELEME

Bozdağ, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı başladıktan sonra roketler atılan Hatay ve Kilis’teki esnaf ve çiftçilerin kredi ödemelerinin faizsiz olarak, 1 yıl ertelendiğini söyledi. Bozdağ, “Hatay ve Kilis’te SGK ve vergi borçları ertelendi, vatandaşa faizsiz kredi verilecek. Buradaki vatandaşlarımızın Zeytin Dalı Harekatı’ndan olumsuz etkilenmemesi için bu tedbirler alınmıştır” dedi.

‘OLMAYAN BÜYÜKELÇİYİ ÇEKTİLER’

Hollanda’nın Türkiye Büyükelçisini geri çekilmesiyle ilgili bir soru üzerine Bekir Bozdağ, 16 Nisan referandumundan önce başlayan krizi hatırlattı. Türkiye’nin de Hollanda’da büyükelçisi olmadığını dile getiren Bozdağ, “Bu bizim için sürpriz bir durum değil. Olmayan büyükleçiyi çektiler. Karşılıklı olarak elçilerimiz yok ama Türkiye-Hollanda arasında ilişkiler devam ediyor. Burada maslahatgüzarları var, bizim orada maslahatgüzarımız var” şeklinde konuştu.

‘HAVA SAHASINI KAPATMA YOK’

Rusya’nın Suriye hava sahasının kullanılmasına izin vermediği iddiasıyla ilgili soru üzerine Bozdağ, “Rusya’nın hava sahasını kapatması gibi bir durum yok. Zeytin Dalı Harekatı’nda Suriye hava sahasını kullanıyoruz” dedi.

‘AFRİN’E SEVK EDİLEN HER SİLAH VURULACAK’

YPG’ye verilen silahların Türkiye’ye karşı kullanıldığını belirten Bozdağ, “Nereden olursa olsun Afrin’e sevk edilecek her silah hedeftir. Görülen yerde vurulacaktır ya da el konulacaktır” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.