Bekir Bozdağ: ABD, YPG'yi çekmezse son sözü biz söyleriz

Bekir Bozdağ: ABD, YPG'yi çekmezse son sözü biz söyleriz

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Afrin'de Suriye hükümeti ve YPG arasında işbirliği iddiası hakkında konuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, basın toplantısı düzenledi.

6 BAKAN KOMİSYON KURACAK

Bekir Bozdağ, çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarında cezaları arttırmak için çalışma yaptıklarını belirtti. 6 bakanın komisyon kuracağı söyleyen Bozdağ, hazırlanacak rapora göre önlemler alınacağını kaydetti.

Cinsel istismar suçunun sadece yasal düzenlemelerle engellenemeyeceğini dile getiren Bozdağ, “Birlikte mücadele edersek yenemeyeceğimiz sorun yoktur” dedi. Bozdağ, 12 yaşından küçük çocuklara karşı işlenen suçlarla ilgili ayrı bir düzenleme yapılabileceğini ifade etti.

‘BÖYLE BİR HAMLE SURİYE’Yİ BÖLER’

Suriye hükümeti ve YPG’nin anlaştığı haberlerinin doğru olup olmadığını yakından takip ettiklerini söyleyen Bozdağ, “Şu anda Suriye yönetiminin bölgeye herhangi bir güvenlik gücü göndermesi söz konusu değildir. Suriye rejiminin PYD/YPG terör örgütünü korumak için adım atması büyük felakete yol açar. Rejimin, ülkesini bölmek isteyen bir terör örgütünü korumak için adım açacağını düşünmüyoruz. Eğer böyle bir adım atarsa, bölge için büyük sonuçlara yol açar. Böyle bir hamle Suriye’nin bölünmesine yeşil ışık yakar” diye konuştu.

‘UMARIZ HAREKATA GEREK KALMAZ’

“Münbic’e yönelik bir harekatın gündemde mi yoksa ABD’nin sözünü tutması mı beklenecek” sorusu üzerine Bekir Bozdağ, şunları söyledi:

“Toplantıların ardından 3 mekanizma kurulacak. Burada iki ülkenin pozisyonu ele alınacak ve iki ülkenin tutumu ortaya konacak. Eş zamanlı toplanıp gündemlerini karara bağlayacaklar. Bunlardan biri de Münbic olacak. Türkiye’nin tutumu nettir, o teröristleri oradan çıkarmak Türkiye’nin güvenliği için gereklidir. Görüşmelerden sonuç çıkmazsa Türkiye, Afrin’de olduğu gibi o teröristleri oradan temizleyecektir. ABD, oradan YPG’yi çekmezse son sözü biz söyleriz. Umarız ki harekata gerek kalmadan diyalog yoluyla çözülür.”

Bozdağ, AK Parti ve MHP’nin uyum yasaları seçim ittifakıyla ilgili görüşmelerinin ardından hazırlanan yasa teklifinin ayrıntılarının çarşamba günü açıklanacağını dile getirdi. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.