Bedelli askerlikte 2.celp bilgileri belli oldu

Bedelli askerlikte 2.celp bilgileri belli oldu

6 Ekim celp bilgileri yayınladı. Bedellilerin yoklama durumları e-devlet üzerinden açıklandı.

Bedelli askerlikte 6 Ekim’de silah altına alınacakların 2. celp bilgileri e-Devlet’te yayınlandı. Üçüncü dönemde (27 Ekim 2018) silah altına alınacaklar 27 Eylül 2018’de ilan edilecek.

Bedelli askerlik hakkından yararlananlar, temel askerlik eğitimi süresince çalıştıkları iş yeri, kurum ve kuruluşlar tarafından aylıksız veya ücretsiz izinli olacak.

Tahsil edilen tutarlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez muhasebe birimi hesabına yatırılacak. Bu tutarları Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na aktarmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesine ödenek eklemeye Cumhurbaşkanı yetkili olacak. Bu düzenlemeden yararlanan yükümlüler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak, başlatılanlar sona erdirilecek. Bu suçlara ilişkin kesinleşmiş idari para cezaları tahsil edilmeyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.