Bedelli askerlik Meclis'te: Başvuru süresi 3 ay

Bedelli askerlik Meclis'te: Başvuru süresi 3 ay

Bedelli askerlik Meclis'e sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş bedelli askerlik teklifine ilişkin, "Çalışanlar ücretsiz izinli sayılacak" dedi.

Bedelli askerlik teklifinin de içinde bulunduğu torba yasa, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş bedelli askerlik teklifine ilişkin açıklama yaptı:

“28 günlük temel askerlik eğitimine tabi tutulacaklardır. Bedelliden 31 Aralık 1993 ve öncesi doğanlar yararlanacaktır. Bir uzatma yapılmayacaktır. Engelliler de yararlanabilecek. Tekliften sonra 3 aylık müracaat süresi söz konusudur.  Yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay veriyoruz. Teklif içerisinde Sağlık Bakanlığı’nı ilgilendiren 6 madde bulunmaktadır. 28 gün temel askerlik eğitimi talep edilmektedir. Şu an bununla alakalı herhangi bir düzenleme olmayacaktır. Şu an itibariyle 1 milyon 324 bin kişiyi ilgilendiren bir düzenlemedir. Hem kamuda hem özel sektörde çalışan vatandaşlarımız için ücretsiz izin olacak.”

AKP Grup Başkanvekili, bedelli askerlikten elde edilecek gelirin nasıl kullanılacağına dair de, “Hazine’ye aktarılacak. Cumhurbaşkanına yetki verilmesi suretiyle de nerede kullanılacağı belli olacak” açıklamasında bulundu.

Bedelli ile ilgili bir açıklama da CHP kanadından geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ”Bedellinin Meclis’ten geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Söz verildi verilen sözün tutulması gerekir” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.