Bedelli askerlik için 723 bin başvuru

Bedelli askerlik için 723 bin başvuru

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bedelli askerlik için yapılan 723 bin 91 başvurudan 572 bin 873’ünün işlemleri tamamlandı. Uzayan kuyruklar nedeniyle askerlik şubeleri 24 saat üzerinden işlemleri yürütüyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, YPG konusunda Türkiye’ye verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek, Menbiç’te hendekler kazıldığını söyledi.

Bakanlığın yetki alanındaki konulara ilişkin açıklamalarda bulunan Akar, “Bedelli askerlik hizmetine başvuranların sayısı 723 bin 91’e ulaştı. 572 bin 873’ünün işlemleri tamamlandı” dedi.

Bu durumda halen 150 bin 218 kişinin işlemleri tamamlanmayı beklerken, askerlik şubeleri son bir haftadır 24 saat hizmet veriyor.

Türkiye’nin örgütlerle mücadelesinin sonuna kadar süreceğini anlatan Akar, şu açıklamada bulundu:

“PKK/PYD/YPG’nin Münbiç’ten çıkarılacağına ilişkin sözler verilmiş olmasına rağmen terör örgütü Afrin’de olduğu gibi Münbiç’te de hendekler kazmaktadır. Irak hükümetinin ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin PKK terör örgütüyle mücadelede etkili adımlar atmamaları nedeniyle, Kuzey Irak’tan ülkemize yönelen tehdit devam etmektedir. Bu bağlamda, operasyonlarımız Irak topraklarından kaynaklı terör tehdidi sonlandırılıncaya kadar devam ettirilecektir.”

Akar, Ege ve Akdeniz’deki gaz arama çalışmaları hakkındaki gerileme ilişkin de “Muhataplarımız, Ege ve Akdeniz’de Türkiye ve KKTC’nin yer almadığı bir projenin başarılı olamayacağını bilmelidir” ifadesini kullandı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.