BDP iki aileyi barıştırdı

BDP iki aileyi barıştırdı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, yaklaşık 5 aydır aralarında husumet bulunan Öner ve Karahan aileleri BDP’lilerin girişimleri ile barıştırıldı.

haberingoruntuleri.gif

ÖMER OĞUZ - ŞİRVAN KUTLUK / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 11 Haziran 2011 tarihinde meydana gelen ve 18 yaşındaki dershane öğrencisi Ferman Karahan’ın hayatını kaybettiği olayın tarafları Öner ve Karahan aileleri BDP’lilerin girişimleri sonucu 5 ay aradan sonra barıştırıldı.

bariss2.jpg

BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, Esendere Belediye Başkanı Hurşit Altekin, Hakkari İl Genel Meclisi Başkanı Ferzende Yılmaz, Hakkari Barosu adına Av. Salih Akbulut, BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan, BDP Yüksekova İlçe Başkanı Rüstem Demir, DTK Daimi Meclis Üyesi Av. Nevzat Anuk, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova Şoförler Odası Başkanı Yavuz Özcan, Barış Annneleri, MEYA-DER, BDP PM Üyesi Abidin Çoğaç, Diri aşiretinden Cengiz Diri, Oramar aşiretinden İsmet Buldan, Hakkari Eski Milletvekili Hakkı Töre, ilçenin ileri gelenleri, imamlar ve muhtarların da aralarında bulunduğu heyet ilk olarak ilçeye bağlı Güçlü (Peylan) köyüne gidildi. Burada Öner ailesinin büyüklerini yanına alan heyet büyük bir konvoy halinde Karabey (Serdeşt) Köyüne geçti. Ertuş aşireti ileri gelenlerinden İskender Ertuş ve Diri aşireti ileri gelenlerinden Cengiz dirinin de hazır bulunduğu Karabey köyü Camiinde her iki aile büyüklerini bir araya getirildi.

'HEPİMİZ BİRLİĞE MUHTACIZ'

Burada bir konuşma yapan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, iki ailenin barış amaçlı toplanmasını çok anlamlı bulduğunu belirterek, “Bugün Yüksekova’nın hemen hemen bütün ileri gelenleri burada. Bugün inşallah hayırlı bir gün. Hepimiz kardeşiz. Bu tür husumetler zaman zaman olabiliyor. Bizler bu husumetlerden büyük üzüntü duyuyoruz ama bütün husumetler mutlaka barışla sonuçlanır. Yüksekova’da hepimiz aile olmuşuz. Aşiretçilik yoktur, hepimiz akrabayız. Bugün her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyacımız var. Hepimiz birliğe muhtacız. Birliğimizi bozmamalıyız.”dedi.

'BİRLİK OLMALIYIZ Kİ ALLAH BİZİMLE OLSUN'

Ardından konuşan Hakkâri Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ise barışın en büyük onur olduğunu belirterek, “Allah, “eğer birlik olursanız sizinle olurum” der. Allah bizimle her şeyi başarırız. Tek reçetemiz birliktir. Barışlar birliklere vesile olur. Bizler birbirimizi affetmeye mecburuz. Keşke aramızda eksiklikler olmasaydı, keşke birbirimizi incitmeseydik ama maalesef insanların eksiklikleri olur, hata yapar. Birbirimizin eksiklerini affetmek mecburiyetindeyiz. Birliğimizi iki insanın hatası yüzünden bozmamalıyız. Birlik olmalıyız ki Allah bizimle olsun. Allah bizimle olmazsa hiçbir şeyi başaramayız, kaybederiz. Bugün burada bu barışın sağlanması için emek sarf eden herkese teşekkür ederim. Halen örf adetlerimiz çerçevesinde aramızdaki barışları sağlamak için çaba sarf eden aksakallılarımızın ve şerefli insanlarımızın var oluşu beni çok mutlu ediyor.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından her iki aile barıştırıldı. İki ailenin barıştırılmasının ardından Karahan ailesi de Güçlü köyünü ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum