BDDK: Aktif kalitesi kaynaklı riskler yönetebilecek seviyede

BDDK: Aktif kalitesi kaynaklı riskler yönetebilecek seviyede

BDDK, bankaların mali yapılarının ve aktif kalitelerinin belirlenmesi amaçlı çalışmaların tamamlandığını duyurdu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) yapılan yazılı açıklamada, Yeni Ekonomi Programı kapsamında bankaların mali yapılarının ve aktif kalitelerinin belirlenmesi için yapılan çalışmaların tamamlandığını belirtildi.

Açıklamada, “Bankaların olası aktif kompozisyonlarında yapacakları değişikliklerin etkileri göz ardı edildiğinde, önümüzdeki yıl içerisinde bankacılık sektöründe kredilerin takibe dönüşüm oranının yüzde 6’ya yükselebileceği, sermaye yeterlilik rasyosunun ise yüzde 15.5’e gerileyebileceği tahmin edilmektedir” denildi.

Risklirin yöneltilebilir seviyede olduğu aktarılan açıklamada, “Sonuç olarak, söz konusu çalışmalar neticesinde bir bütün olarak sektörün sağlıklı ve güçlü yapısını koruduğu ve mevcut sermaye yapısının aktif kalitesi kaynaklı riskleri yönetebilecek seviyede olduğu tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.