BBP'den Erdoğan'a mesaj: 'Sivas kadar' aday!

BBP'den Erdoğan'a mesaj: 'Sivas kadar' aday!

BBP'den Erdoğan'a plaka mesajı: 58 aday açıklandı!

24 Haziran seçimlerinde AK Parti ve MHP ile birlikte Cumhur İttifakı’nda yer alan ancak 31 Mart Yerel Seçimleri’ne tek başına katılacağını açıklayan BBP, 58 belediye başkan adayını açıkladı.

Dün Sivas’ta isim vermeden BBP’ye yüklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından bu ilin plaka numarası olan 58 adayı açıklayan BBP için Sivas kurucu genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi olması açısından önem taşıyor.

Erdoğan dünkü konuşmasında BBP’yi Sivas’ta AK Parti  adayının geri çekileceğine dair iddialar yaymakla suçlamış ve “Cumhur İttifakı’nda sadece AK Parti ve MHP var” demişti. Cumhurbaşkanı, “Sivas’ı lekelemeye çalışanlar onun gerisindeki büyük güçten rahatsız olanlardır. Bazı dedikodular oluşturuyorlar. Neymiş, AK Parti adayını çekecekmiş. Sakın bu yalanlara, dedikodulara, fitneye, fesada aldanmayın”dedi.

Erdoğan’ın bu konuşmasından birkaç saat sonra Büyük Birlik Partisi 58 yerde belediye başkan adaylarını açıkladı. Açıklamada, hafta sonu 7 bölgede toplantıların yapılacağı kaydedilirken; 9 Şubat’ta Afyonkarahisar’da yapılacak Ege Bölge toplantısına ve 10 Şubat pazar günü de Sakarya’da yapılacak Marmara Bölge Toplantısına, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin katılacağı bildirildi. BBP, Mahmut Malkoç’u Karabük, Levent Aybatılı’yı ise Isparta için aday gösterdi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.