Bazı Yargıtay üyeleri de Beştepe'ye gitmiyor

Bazı Yargıtay üyeleri de Beştepe'ye gitmiyor

Adli Yıl açılış töreninin Beştepe'de yapılacak olmasını protesto eden 42 baroya, bazı Yargıtay üyeleri de katıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Beştepe’de yapılacak Adli Yıl açılış törenine tepkiler sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak adli yıl açılışını 42 baronun yargı bağımsızlığına gölge düşüreceği gerekçesiyle boykot etmesinin ardından bir tepki de töreni düzenleyen Yargıtay’ın içinden geldi. Cumhuriyet’ten Alican Uludağ‘ın haberine göre 20 kadar Yargıtay üyesi, ‘bireysel tercihlerle’ törene gitmeme kararı aldı.

Bir Yargıtay üyesi, gerekçesini “Yürütmenin merkezi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde adli yıl açılışı yapmak yargı bağımsızlığını zedeler. Bir siyasi partinin genel başkanının gözetimi altında bu törenin yapılmasına karşıyız. Siyasilerin etkisinden uzak bir yerde tören yapılmalı” sözüyle açıkladı.

Yargıtay Başkanlığı, 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişiminden bu yana, adli yıl açılış törenlerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bulunan Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenliyor. 2 Eylül Pazartesi günü yapılacak olan 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni de Beştepe’de olacak. Yargıtay, tören kapsamında Türkiye Barolar Birliği (TTB) ve 79 baro başkanlığına da davetiye gönderdi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’ın arasında bulunduğu 42 baro yönetimi, Yargıtay’ı eleştirerek Saray’daki törene gitmeyeceklerini açıkladı. TBB ise törene gitme kararı alırken, bu yıl Başkan Metin Feyzioğlu’nun da bir konuşma yapacağını duyurdu. İzmir Barosu, TBB’ye tepki göstererek “Bizi temsil etmiyorsunuz” dedi. İzmir’in ardından çok sayıda barodan da benzer açıklamalar geldi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.