Baydemir: Tatmin olmadık çünkü hukuksuzluk devam ediyor

Baydemir: Tatmin olmadık çünkü hukuksuzluk devam ediyor

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Başkanvekili ile görüşmesi sonrası açıklamalarda bulundu.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP MYK üyeleri ve milletvekilleri Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Başkanvekili ile yaptıkları birer buçuk saatlik görüşmelerin ardından mahkeme önünde açıklama yaptı. Heyet adına söz alan Baydemir, şöyle konuştu:

"Tek amaç vicdan ve adalet. Adaletin tecellisi için adli yılın açılışında yoğun bir mesai, yoğun bir çaba ortaya koyduk. Bir kez daha bugün yargının kararını vermesi için girişimde bulunduk. Yüksek bir sesle vicdan ve adalet çığlığını haykırdık. 306 gündür eş genel başkanlarımız, milletvekillerimiz ve CHP milletvekili Enis Berberoğlu; toplamda 11 milletvekili Anayasa’nın ruhuna aykırı bir şekilde rehin tutuluyorlar. Elbette ki mahkemeler medyaya açıklama yapmazlar. Mahkemelerin, yargıçların, yargı kurumlarının konuşması, izahatı kararlılığıdır. "

AYM BAŞKANI İLE 1 BUÇUK SAATLİK GÖRÜŞME

"Bir kez daha adaletin kararını vermesi için girişimde bulunduk. Önce günün yoğunluğundan kaynaklı görüşmenin gerçekleşmeyeceği söylendi. 6 buçuk milyon insanın iradesi tutuklu. Örneğin Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın 306 gündür tutuklu bulunduğu davada daha duruşması dahi gerçekleşmedi. Oysa AYM’nin milletvekillerinin tutuklu yargılanmayacaklarına dair vermiş olduğu bir içtihat kararı var. Tam da bu noktada iç hukuk yolunun etkin işleyişi, adalet mekanizmasının bağımsız karar vermesi önünde bir siyasi otorite engeli olmasından dolayı biz bugün buradaydık. Çabalarımız sonrası önce AYM başkanvekili ile 1 saati aşkın bir görüşme oldu. Akabinde başkanla bir buçuk saati aşan bir görüşme gerçekleştirdik. Seçme ve seçilme hakkının gasp edilmesini, yargının töhmet altında tutulmasını, yargının siyasi baskı altında oluşunu, parlamentonun üçüncü büyük partisinin tasfiye edilmek istendiğini ve bütün bunların uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu ifade ettik. "

'HUKUKSUZLUK DEVAM EDİYOR' 

"Adalet tecelli edinceye kadar, yargı vicdanıyla kararını açıklayıncaya kadar vicdan ve adalet çabamız devam edecek. Yarın girişimlerimizi sürdürmek üzere 11’de burada bulunacağız. Çünkü tatmin olmadık. Bu saat itibarıyla hukuksuzluk devam ediyor, anayasa ihlali devam ediyor, AYM içtihadına aykırılık devam ediyor. Bu ihlaller ortadan kalkıncaya, mahkeme hür iradesiyle kararını açıklayıncaya ve siyasi iktidarın mahkeme üzerindeki baskısı sona erinceye kadar çabamızı sürdüreceğiz. Manipülasyonun önlenmesi için şunu da söylemek istiyorum; bizim burada oluşumuz asla yargı üzerinde bir baskı kurma amacı taşımamaktadır. Tam tersine hukuksuzluğun mağdurları olarak hak ve adale talebinde bulunuyoruz. "

ADALET İŞLEYİNCEYE KADAR DEVAM EDECEĞİZ'

"Bir ülke adaletini yitirirse birlikte yaşam mayasını yitirir.  Bir toplumu bir arada tutmanın en etkili yöntemi adalettir. Adalet bu anlamda mayadır. Biz bırakın mayayı tuzun kokmuş haline tanıklık ediyoruz. Bizlerin de toplumun da tahammülü kalmadı. Bir kez daha yeter diyoruz. Adalet, vicdan tatil edilmemeli. Bizler kendi adımıza adalet mekanizmasının hür iradesiyle karar vermesi için vicdani, ahlaki çabamızı ortaya koydu. Sonuç alıncaya kadar da devam edeceğiz. Bu ülkede hukukun üstünlüğü garanti altına alınıncaya kadar, hak hukuk adalet işleyinceye kadar çabamız sürecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.