Baydemir: Cenaze gelmese OHAL de sıkıyönetim de olmayacak

Baydemir: Cenaze gelmese OHAL de sıkıyönetim de olmayacak

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, basın açıklaması yaptı. Baydemir "Bu Zeytin Dalı Operasyonu değil, bu milletin anasına tabut gönderme girişimi, operasyonudur" dedi.

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Afrin saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Baydemir, ‘Afrin’e düzenlenen millet iradesinin açığa çıkmaması operasyonudur, zeytin dalı operasyonu değildir’ ifadelerini açıklaması yaptı.

OHAL’e yönelik eleştirilerde de bulunan Baydemir “Barış hakkı temel bir insan hakkıdır. BM, savaş propagandasını yasaklamaktadır. Ama öyle bir zamandan geçiyoruz ki bu ülkede barışı savunmak suç olarak kodlanıyor. Neden varlığını ölüme, öldürmeye kilitlemiş durumda? Çünkü cenaze gelmezse, gerilim olmazsa OHAL rejimi olmayacak. Başka ülkelerle savaş olmazsa sıkıyönetim koşulları olmayacak. OHAL olmazsa medya olup biteni yazacak” değerlendirmesinde bulundu.

Baydemir’in konuşmasında öne çıkan başlıklar şu şekilde; 

MİLLETİN ANASINA TABUT GÖNDERME OPERASYONU: Millet iradesinin açığa çıkmaması operasyonudur Afrin’e düzenlenen kızıl elma operasyonu. Bu, zeytin dalı operasyonu değildir. Bu, milletin anasına tabut gönderme operasyonudur. Hani milletin anası ağlamasındı? İşte gelinen nokta bu. Hala vicdanında zerre kadar insanlık sevgisi kalanlar, Erdoğan’ın tabut başındaki fotoğrafını nasıl izah edebilir? Bu mudur sizin memleket sevdanız? Kim kandan besleniyor? Ölüm üzerinden propaganda yapmak ve bir gelecek inşa etmek. Bunun 80 milyona, bütün insani değerlere ihanet olduğunu görmeyecek misiniz, yazmayacak mısınız?

AKP – MHP – CHP KIZIL ELMA KOALİSYONUDUR: AKP de, MHP de, CHP de; bu koalisyon kızıl elma koalisyonudur. Bir çift sözümüz de Kılıçdaroğlu’na; Sayın Kılıçdaroğlu siz aynı zamanda ÖSO ile yani aynı zamanla El Kaide ile, Ahrar uş-Şam ile yani IŞİD’in tüm türevleriyle ittifak yapıyorsunuz. Yarın işgal ettikleri topraklarda zulüm örgütleyecekler. Bakın, ÖSO’yu oluşturan bileşenlere, birliklere. 12 yaşındaki Filistinli çocuğun kafasını kesen, kadınları recm eden bir anlayıştır bu anlayış.

AKP AÇISINDAN AMAÇ NE? Amaç ne? AKP açısından, AKP Genel Başkanı açısından esas bir amacı var. Sadece Kürt düşmanlığı değil, 2018’e çekeceği başkanlık seçiminde bu düşmanlığı kullanmak. Toplumun sorgulama hakkını ortadan kaldırıp kendi rejimini inşa etmek.

HDP ORTAK OLMAYACAK! Savaş nerede olursa olsun, insanlığa ihanettir. Savaş ölüm demektir, öldürmek demektir. Sabilerin masumların ölmesi, yaralanması demektir. Şehirlerin yıkılması demektir, acı demektir gözyaşı demektir. Yazıktır, günahtır, cinayettir, vebaldir. Almayın bu vebali. HDP veballerinize ortak olmayacak Sayın Kurtulmuş. Bu tablolar yaşanmasın diye mücadelemize sahip çıkacağız.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.