Batman'daki istismara ilişkin iddianame hazırlandı

Batman'daki istismara ilişkin iddianame hazırlandı

Basına ikinci N.Ç. vakası olarak yansıyan ve Batman’da 14 yaşındaki G.’nin ifadesi ile ortaya çıkan cinsel istismar olayına ilişkin iddianame hazırlandı

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 14 yaşındaki G.’nin sistematik cinsel istismara ve fuhuşa zorlanmasıyla ilgili gizlilik kararı bulunan dosyada soruşturmanın tamamladığı öğrenildi.

İddianameye göre, çocuğu fuhuşa zorlayan kuaför Yıldız Ç. de dahil olmak üzere yalnızca 5 ismin tutuklu bulunduğu ve haklarında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 16 yıla kadar hapis cezası istendiği öğrenildi.

Dosyaya gizlilik kararı getiren Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, çocuğun ifadesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, mağdur çocuk ve tanık beyanlarına göre kimliği tespit edilen 4 kişi Batman 2’nci Sulh Ceza Hakimliğince 17 Nisan tarihinde tutuklandı.

Tutuklananlar arasında bulunan muhtar A.T.’nin serbest bırakıldığı, kendini muhtar olarak tanıtan E.E. isimli erkeğin tutuklandığı öğrenildi.

Soruşturma dosyasına getirilen gizlilik kararının ise çocuğun henüz teşhis edemediği onlarca kişi olmasından kaynaklı alındığı ve halihazırda ancak teşhis edilenlerin tutuklandığı belirtildi.

14 yaşındaki G.’ye sistematik cinsel istismara ve fuhuşa zorlamasıyla ilgili Yıldız Ç., K.T., E.E., M.A. ve 1 kişi hakkında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan dava açtığı öğrenildi. 16 yıla kadar hapis cezası istenilen iddianamede, Yıldız Ç.’ye “A’dan Z’ye Gelinlik ve Kuaför Salonu’nda fuhuş organize ettiği için de dava açıldı.

14 yaşındaki G.’nin ise olayın ardından koruma altına alındığı ve hala devlet korumasında olduğu biliniyor.

KUAFÖR KAPATILDI

Bu olayların organize edildiği kuaför olan “A’dan Z’ye Gelinlik ve Kuaför Salonu” yapılan haberlerden sonra kapatılırken, yine organize için kullanılan onlarca kafe ise hala açık ve kullanılır durumda. Bu kafelerden ikisi ise Gülistan Caddesi çevresinde bulunan Sultan Kafe ile Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan ‘Oky… Kafe.’ Batman Bölge Hastanesi yakınlarında bir evin özellikle organize etme amaçlı tutulduğu öğrenildi.

(Şûjin&Duvar)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.