Batman örnek oldu - Sen de #KiracınaSahipÇık Hakkari

Batman örnek oldu - Sen de #KiracınaSahipÇık Hakkari

Batman’da bazı mülk sahiplerinin kiracılarından Ramazan Bayramına kadar kira almayacaklarını duyurması bölgede takdir topladı. Şimdi gözler Hakkari merkez ve ilçelerindeki mülk sahiplerinde.

Koronavirüs nedeniyle bölge halkı eve kapanırken, iş yapamaz duruma gelen esnaf için Batman'da örnek bir davranış sergilendi. Şemsiye sokaktaki iş yeri sahipleri, kiracılarından Ramazan Bayramına kadar kira almama kararı aldı.

'GÜN DAYANIŞMA GÜNÜ'

Kararı açıklayan mülk sahiplerinden Hasan Tunç, "Koronavirüse karşı alınan tedbirler neticesinde esnaf iş yapamadığından dolayı zor durumda. Bu yüzden Ramazan Bayramına kadar kira talep etmeyeceğiz. Hatta gıda ve temizlik malzemesinde sıkıntısı olan kiracı arkadaşlarımıza gıda ve temizlik maddesi yardımında bulunacağız. Gün dayanışma günüdür" demişti.

Bu örnek davranışın ardından Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği harekete geçerek Şemsiyeli Sokaktaki mülkiyet sahiplerine plaket verdi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, bu olumlu ve örnek davranışlarından dolayı mülk sahiplerine teşekkür ederek diğer mülkiyet sahiplerine de örnek olmasını diledi.

BATMAN'DAKİ BU ÖRNEK DAVRANIŞ HAKKARİ'YE YANSIR MI?

Virüse karşı alınan tedbir ve yasaklar gün geçtikçe genişlerken yavaş yavaş birçok iş kolunda hizmet veren iş yerlerinin faliyetlerine ara veriliyor. Hakkari ve ilçelerinde esnaf, ne zamana kadar süreceği bilinmeyen bu süreci nasıl atlatacağını kara kara düşünürken devletten de borç ertelemesi ve kredi kolaylığı dışında henüz ciddi bir destek alabilmiş değil. Hakkari, Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Derecik'teki esnafın gözü buralardaki mülk sahiplerinde. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum