Batman kayyumu gelir gelmez Kürtçeyi sildi

Batman kayyumu gelir gelmez Kürtçeyi sildi

Batman Belediyesi’ne atanan kayyum, ilk iş olarak belediyenin web adresinden Kürtçe dil seçeneğini kaldırdı.

Kayyumun ilk icraatlarından biri belediyenin internet sitesi veri tabanının silinmesi oldu. Batman Belediyesi internet sitesindeki birçok haber ve veriler siteden silinirken, seçilmiş başkanlara ilişkin tüm bilgiler de kaldırıldı. Belediyenin Kürtçe ve Türkçe hizmet veren web adresinde, görevlendirme ile birlikte iki dilli seçenek sonlandırıldı. Sitede yer alan "Kurdî" dil seçeneği ortadan kaldırılarak yerine "Beyaz Masa" butonu eklendi. Sitedeki Kürtçe yazılar ve butonlar da kaldırıldı. 

Dünya genelinde tüm internet sitelerinin arşiv ekran görüntülerini alan site olarak bilinen web.archive.org sitesine girildiğinde, 2010 yılından bu yana dönem dönem belediyenin ekran görüntülerinin alındığı görülüyor. Kayyum ataması öncesi 19 Mart'ta alınan site ekran görüntüsünde "Kurdî" dil seçeneği görülüyor. Belediyeye ait twitter hesabında da benzer durum yaşandı. Twitter hesabı sıfırlandı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.