Batman Havalimanı'na yapılan seferlerin arttırılması istendi

Batman Havalimanı'na yapılan seferlerin arttırılması istendi

Batman Sanayi ve Ticaret Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, yaklaşık 1 milyon yolcunun kullandığı Batman Havalimanı’na yapılan uçak seferlerinin arttırılması konusunda yetkililere çağrı yaptı.

Batman Havalimanı’na yapılan uçak seferlerinin az olmasına ilişkin Batman Sanayi ve Ticaret Odası(BATSO) öncülüğünde kentte açıklama yapıldı. Batman Park AVM önünde yapılan açıklamaya kentteki bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri ve iş insanları da katıldı.

Burada konuşan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, nüfusu 411 bin olan kentte bulunan Batman Havalimanı’nı kullananların sayısının Siirt, Mardin ve Diyarbakır'ın kimi ilçelerinde yaşayanların da eklenmesiyle 1 milyona yaklaştığını belirtti.

Ancak özellikle yaz aylarında yapılan uçak seferlerinin azaltılmasıyla Batmanlıların büyük zorluklar yaşadığını söyleyen Demir, "Kimi zaman çoğu yere aktarmalar ile gidiyoruz. Fiyatlar her ne kadar en fazla 352 TL olarak belirlense de, bizler aktarmalar nedeniyle daha yüksek fiyatlara uçuruyoruz. Bunların yanı sıra uçaklarda yer olmadığı için çoğu zaman bireysel ve özel araçlar ile yolculuk ediyoruz. Bu hem güvenli hem de ekonomik değildir. Bu yüzden toplu taşımanın daha sık kullanılması çağrısında bulunuyoruz. THY yetkilileri günlerdir beni arıyor ama ikna edemiyorlar. Oysaki sadece iş insanları değil, tüm Batman halkı mağdur ediliyor" dedi.

Az sayıdaki uçak seferlerinde yer olmaması nedeniyle geçtiğimiz günlerde İstanbul’da hayatını kaybeden bir kişiye ait cenazenin önce Urfa Havalimanı’na, oradan da karayolu ile Batman'a getirile bilindiğini anlatan Demir, yetkililerden bir an önce sefer sayılarının artırılmasını talep etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.