Batman Belediyesi: Ağaçların kesilmesi yanlış, telafi edeceğiz

Batman Belediyesi: Ağaçların kesilmesi yanlış, telafi edeceğiz

Batman Belediyesi Eşbaşkanları, Yaşar Kemal Kent Ormanı’nda ağaçların kesilmesinin yanlış olduğunu belirterek, yanlışın telafisi için 2 bin 500 ağaç dikeceklerini söyledi.

Batman Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, “yol yapımı” için Yaşar Kemal Kent Ormanı’nda kesilen ağaçlara ilişkin belediye binasında basın toplantısı düzenledi. Eşbaşkan Korkmaz, Batman halkı için daha fazla yeşil alan ve sosyal faaliyet alanları yaratmak için Yaşar Kemal Kent Ormanı projesinin çalışmaları sırasında yol açma, aydınlatma ve diğer alanlara ait işlemler yapılırken, ağaçlık alanın zarar gördüğünü kabul etti. 

‘YANLIŞ TELAFİ EDİLECEK’

Çalışmalar esnasında yapılan ağaç söküm işlemlerinin partilerinin ve yerel yönetim anlayışlarının ekolojik paradigması açısından ve halkın hassasiyetleri ölçüsünde kabul edilebilir olmadığını ifade eden Korkmaz, sorumluluğun tamamen kendilerine ait olduğunu belirtti. Yapılanın yanlış olduğu ve bir an önce telafi edileceğini vurgulayan Korkmaz, yaşananlardan dolayı çok üzgün olduklarını ve gelecekte çok daha hassas, duyarlı ve partilerinin ekoloji paradigmasına bağlı olarak çalışacaklarını söyledi.

‘2500 YENİ AĞAÇ DİKECEĞİZ’

Korkmaz, önümüzdeki günlerde Yaşar Kemal Kent Ormanı projesinin yürütüldüğü 320 dönümlük alana 2 bin 500’e yakın farklı türlerde ağaç dikerek çalışmaların tamamlanacağını dile getirdi.

DEMİR: AMACIMIZ DOĞAYA ZARAR VERMEK DEĞİL

Eşbaşkan Demir ise, Yaşar Kemal Kent Ormanı’nın bakımsızlıktan kaynaklı çevresinde yaşayanlara rahatsızlık vermesi, ulaşım yollarını kesmesi sebebiyle halkın okul, hastane ve ana yollara ulaşımı engellediğini savunarak, amaçlarının kesinlikle doğaya zarar vermek olmadığını, bilakis sökümü yapılan ağaçların yerine 2 bin 500’e yakın yeni ağaç dikeceklerini söyledi.

Yaşar Kemal Kent Ormanı içerisinde gölet, çocuk oyun alanları, yürüyüş, koşu ve bisiklet parkurları, dinlenme alanları, mini botanik bahçesi, seyir noktaları, kafeteryalar, piknik alanları, su oyunları, ses oyunları, dinlenme alanları, şelale, otoparklar, anfi tiyatronun olacağını belirten Demir, kent ormanını adeta yaşam alanı haline dönüştüreceklerini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum