Başkanın mezarından başkaları çıktı!

Başkanın mezarından başkaları çıktı!

Polonya'da eski devlet başkanı Lech Kaczyński'nin de hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin soruşturma sürüyor. Ölenlerin mezarlarının açılması sonucu cenazelerin karıştığı ortaya çıktı...

2010 yılında uçak kazasında ölen eski Polonya devlet başkanı Lech Kaczyński’nin tabutunda, kazada hayatını kaybeden iki başka kişinin kalıntılarının bulunduğu ortaya çıktı. İlgi soruşturmada, Kaczyński’nin yanı sıra 11 kişinin mezarında başkalarının kalıntıları tespit edildi.

Kaczyński ve eşini taşıyan uçak Rus kenti Smolensk’in yakınlarında düşmüş, 96 kişi hayatını kaybetmişti. Rusya ölenlerin cenazelerini iki hafta sonra kapalı tabutlar içinde gönderirken, uçağın enkazını Polonya’ya teslim etmemişti. Bu durum Polonya’da tepki çekerken, Lech Kaczyński’nin ikiz kardeşi olan Jarosław Kaczyński’nin iktidardaki Hukuk ve Adalet partisinin baskısıyla, ilgili soruşturmada tabutların yeniden açılması kararı verilmişti.

İşte bu karar sonucunda 24 cenaze incelenirken, 12 kişinin tabutunda başka yolcuların kalıntılarının bulunduğu ortaya çıktı. Rusya’dan ilgili sorulara henüz yanıt gelmiş değil. Tabutların yeniden açılması kararı Polonya toplumunu da bölmüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.