Basına kayyım tepkisi: Medya hedefte

Basına kayyım tepkisi: Medya hedefte

Özgürlükçü Demokrasi ve Gün Matbaası'na kayyım atanmasına tepki: Dünya demokrasilerinde daha önce benzeri görülmemiş bir operasyon...

Gün Matbaası ve Özgürlükçü Demokrasi gazetesine kayyım atanması TGS Diyarbakır temsilciliği bürosunda düzenlenen basın toplantısıyla kınandı. Basın toplantısına HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, HDP İl Başkanları, Özgür Gazeteciler İnisiyatifi sözcüsü, sivil toplum örgütü temsilcileri ile bölgede çalışan gazeteciler katıldı.

Basın toplantısında bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır temsilcisi Mahmut Oral, Türkiye’in her gün yeni bir baskı, yeni bir sindirme operasyonu ile uyandığını belirterek, “İktidarın toplumu şekillendirmek için uyguladığı politikaların hedefinde, yine medya bulunuyor. Son olarak, dünya demokrasilerinde daha önce benzeri görülmemiş bir operasyonla, Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi ile Gün Matbaacılık şirketlerine kayyım atandı. İşyerleri basındı, kilitler kırıldı ve değiştirildi. Bununla yetinmeyen iktidar, bu şirketlerin tüzel kişiliklerinde çeşitli görevlerde bulunan çok sayıda kişi ile onlarca gazeteciyi de gözaltına aldırdı” dedi.

‘SIRADAN BİR GELİŞME DEĞİL’

Ülkenin tek tip bir düzenle şekillendirilmek istendiğini söyleyen Oral, Doğan Grubu’nun el değiştirmesine de değinerek, “Türkiye’nin ana akım medyasını oluşturan Doğan Grubu bünyesindeki tüm gazeteler, televizyonlar ve diğer mecralar, Demirören Grubu’na satıldı. Bu satış işlemi, iktidardan bağımsız olması mümkün olmayan bir el değiştirme operasyonudur” şeklinde konuştu. Baskılara rağmen gazeteciliğin devam edeceğini söyleyen Mahmut Oral, gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

‘BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN’

Welat gazetesinin imtiyaz sahibi Zeynel Bulut ise gazetelerine yönelik baskıların Kürt diline ve kültürüne yönelik olduğunu söyledi. Bulut, şunları söyledi: “Hukuki bir engel olmamasına rağmen gazetemizi korkudan basamıyor. Kime gittiysek ‘Bu bizi aşıyor’ dediler. Matbaanın sahibi tehditle karşı karşıya olduğunu belirterek gazetemizi basamadı. Yayın hayatımıza son vermeyeceğiz. Bundan sonra dijital ortamda yayınımızı sürdüreceğiz.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.