Başbakan Yıldırım, Alman bakanla randevusunu iptal etti

Başbakan Yıldırım, Alman bakanla randevusunu iptal etti

Başbakan Binali Yıldırım Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile randevusunu iptal etti. Yıldırım iptale gerekçe olarak 'programının yoğunluğunu' gösterdi.

Almanya’yla ‘casus imamlar’ ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan ilticalar nedeniyle gerilen ilişkilerde tansiyon düşmüyor. Türkiye’nin Alman parlamenterlere İncirlik Üssü’nde görev yapan askerlerini ziyaret izni vermemesi üzerine başlayan kriz bugünkü gelişmelerle daha da derinleşti. Başbakan Binali Yıldırım, bugün Ankara’ya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile olan randevusunu son anda iptal etti.

İptalin, Gabriel’in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşme ve sonrasındaki gergin ortak basın toplantısının ardından gelmesi dikkat çekti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Çavuşoğlu, Alman heyetlerin İncirlik ziyaretinin şu aşamada mümkün olmadığını söyledi.

Gabriel ise “İncirlik konusunda net bir plan yok. İç siyaseten Türkiye’nin bize izin veremeyeceğini anladık. Bu konuda parlamentonun vermiş olduğu görev izniyle ilgili görüşeceğiz. Değerlendirmemizden sonra Türk tarafıyla tekrar konuşacağız. Buradaki birliklerin başka yere kaydırılması ilişkilerin kötüye gitmesi anlamına gelmez. Buradan çıksak bile Konya’da devam edeceğiz” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.