Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’ndan HATSO’ya ziyaret

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’ndan HATSO’ya ziyaret

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş'ı makamında ziyaret etti.

'AK Parti Siyaset Akademisi'nin açılışına katılmak üzere Hakkari'ye gelen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, beraberindeki Vali Cüneyit Orhan Toprak, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür ve Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ile Başkan Servet Taş'ı ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, her zaman Hakkari'nin kalkınması yönünde çalışmalarının sürdüğünü, Bakanlar Kurulu toplantılarında da bölge için nelerin yapılacağı hususunda daima görüşmelerinin olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, mevcut sorunların çözümü ve bölge ekonomisinin kalkınması için çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

HATSO Meclis Başkanı Nazım Demir'in de hazır bulunduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Servet Taş, ilin genel sorunları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Karayolu ulaşımında tek giriş ve çıkışı olan Hakkari'ye alternatif bir karayolu ağının gerekli olduğunu belirten Taş, "İlin batısından Durankaya beldesi, Geçitli ve Aksu köyleri güzergahından Van'a uzaklığı 100 kilometre mesafeye indirecek karayolu ile demiryolu ulaşımının hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Hakkari Üniversitesinin kalan etaplarının en kısa sürede tamamlanması, bölgenin tarım ve hayvancılığa çok elverişli potansiyelinin değerlendirilmesi gerekir. Maden sektöründe bir metalürji fabrikasının kurulması durumunda ise istihdama büyük katkı sunacaktır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu’ndan HATSO’ya ziyaret

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.