Başbakan: Çözüm mözüm yok

Başbakan: Çözüm mözüm yok

Başbakan Binali Yıldırım cuma namazı çıkışında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yıldırım, ilahiyatçı Nurettin Yıldız’a tepki gösterdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kadınlara yönelik açıklamalarından dolayı Nurettin Yıldız hakkında, soruşturma başlatmıştı.

Nurettin Yıldız’a tepki gösteren Yıldırım “Bu ara mikrofonu eline alan ahkam kesiyor. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de konuşuyor. Milletin değerleriyle, duygularıyla oynamaya kimsenin hakkı yok. Din hakkında Diyanet İşleri Başkanı konuşabilir. Yalan yanlış bilgilerle yok asansörmüş, kadına şiddetmiş bunlar deli saçması şeyler.  Dinimizin en doğru şekilde öğrenilmesi için bunu kolaylaştırmamız lazım. Korkuyla insanlara din anlatılmaz” şeklinde konuştu.

‘Asansörde halvet olur’ açıklamasıyla gündeme gelen Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, son olarak “Allah vur dediyse vardır bir hikmet” demiş ve kadınlara ‘kocalarından şiddet gördükleri’ için şükretmeleri tavsiyesinde bulunmuştu.

‘ŞEKER FABRİKALARI İÇİN NİSANDA TEKLİFLER ALINACAK’

Yıldırım, şeker fabrikaları özelleştirmesine ilişkin tepkilere ise şu yanıtı verdi:

14 adet şeker fabrikası özelleştirme için ilana çıktı. Nisan ayında teklifler alınacak. Duruma göre karar verilecek. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de. Şeker fabrikaları özelleştirilince kapatılacakmış, şeker pancarı üretimi yok olacakmış, azalacakmış. Bütün bunlar yalan dolan. Buradan açıkça söylüyorum. Bu fabrikalar daha fazla kapasiteyle çalışacak, daha çok pancar üretimiz bu işten yararlanacak. Bu özelleştirmede bütün çalışanların hakları sonuna kadar korunuyor. Bir fabrika özelleştirildi orada çalışanlar isterse başka kurumlara geçebilecek veya 5 yıl çalışma garantisi olacak. Tercihi çalışanlar yapacak. Özelleştirilince en az 5 yıl üretim yapılacak. Arsa için özelleştirildiği iddiası da yalan. Fabrikayı kapatacak, arsayı da ranta çevirecek… Bu da külliyen yalan. Fabrikanın ihtiyacı kadar arsa verilecek. Bir de nişasta bazlı şekerler daha çok üretilecek, bu da sağlığa zarar verecek… Nişasta bazlı şekerin sağlık açısından sakıncaları olduğu konuşuluyor. Şüphe bile bizim için yeterli. Bunu biz sağlık açısından çok önemsiyoruz. Bu nedenle, nişasta bazlı şeker üretimini sıkı bir denetim altına alacağız. Bunun için düzenlemeler getireceğiz. Ayrıca kotasını da kısacağız. Bu konuda düzenleme hazırlığındayız. Vatandaşlarımız rahat olsun. İleri geri bilen bilmeyenlerin laflarına itimat etmesinler.

‘ÇÖZÜM SÜRECİ DİYORLAR, ÇÖZÜM MÖZÜM YOK’

Başbakan Yıldırım, AK Parti Siyaset Akademisi’nin açılışında yaptığı konuşmada ise çözüm süreci çağrılarına yanıt verdi. Yıldırım, “Bazen çözüm süreci diyorlar… Buradan müsaadenizle, çözüm mözüm yok. Çözüm terör örgütünün defolup gitmesi” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.