Barzani'den referandum mesajı: Boyun eğmeyenleri selamlıyorum

Barzani'den referandum mesajı: Boyun eğmeyenleri selamlıyorum

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin eski başkanı Mesud Barzani, 25 Eylül 2017 günü yapılan bağımsızlık referandumunda bir mesaj yayımladı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin eski başkanı Mesud Barzani, bölgedeki bağımsızlık referandumunun ikinci yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Barzani, “Bu özel günde, hiçbir zaman boyun eğmeyenleri saygıyla selamlıyor ve takdir ediyorum” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumu 25 Eylül 2017 günü yapılmıştı. Bölgesel yönetim sınırlarında ve Bağdat’la tartışmalı bazı bölgelerde kurulan sandıklarda, yaklaşık 3 milyon seçmene “Kürdistan Bölgesi ve idaresi dışındaki bölgelerin bağımsız olmasını istiyoruz musunuz?” sorusu yöneltilmiş, sandıktan yüzde 93 oranında ‘evet’ oyu çıkmıştı.

Bağdat, Ankara ve Tahran’ın karşı çıktığı, ABD dahil Batılı ülkelerin de sonuç olarak destek çıkmadığı oylamanın ardından Irak ordusu Haşdi Şabi’yle birlikte tartışmalı bölgelerde yönetimi peşmergeden almış ve Erbil’e karşı Türkiye’nin de katıldığı bir tecrit üzerinden cezalandırma politikası izlenmişti. Gelinen noktada Barzani başkanlığı bırakmışken, Erbil-Bağdat ilişkilerinda kısmi bir normalleşme yoluna girilmiş görünüyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.