Barzani'den 'Kandil' değerlendirmesi: Tek taraflı değil

Barzani'den 'Kandil' değerlendirmesi: Tek taraflı değil

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani: "Gerek Türkiye, gerek başkası tarafından yapılan operasyonlarda bazen sivil halkın kurban olmasından endişe duyuyoruz.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, yakın bir zamanda Ankara’yı ziyaret edebileceğini söyledi.

Barzani, “Yapılan askeri operasyonlarda sivil halkın kurban olmasından endişe duyduklarını” belirtti.

“Kürdistan Bölgesi topraklarından gerek İran gerek Türkiye’ye saldırılmasına karşıyız” diyen Barzani, “İran muhalif grupları ve PKK’den defalarca Kürdistan Bölgesi’nin topraklarından saldırı düzenlememesini talep ettik. Yapılanlar tek taraflı değil. Halkın bunu bilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Barzani, “Görüşmede Kürdistan Bölgesi ile Ankara arasındaki ilişkilerin daha gelişmesi üzerinde duruldu” dedi. Başbakan Barzani, Ankara’daki yetkililerle daha yakından görüşmeler gerçekleştirmek üzere, bir fırsatta Türkiye’yi ziyaret edebileceğini duyurdu. Barzani, Kerkük’te üretilen mevcut petrolün Kürdistan Petrol Boru hattı üzerinden Ceyhan Limanı’na ihraç edilmesi konusunda her türlü işbirliğe hazır olduklarını yineleyerek şunları söyledi, “Kerkük petrolünün Kürdistan Petrol Boru hattı üzerinden Ceyhan Limanı’na ihraç edilmesi konusunda Bağdat’tan henüz yanıt almadık. Kerkük petrolünün satışı SOMO tarafından da gerçekleştirilebilir.”

‘YAPILANLAR TEK TARAFLI DEĞİL’

Barzani, TSK’nin sınır ötesinde düzenlediği operasyonlarla ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi, “Gerek Türkiye, gerek başkası tarafından yapılan operasyonlarda bazen sivil halkın kurban olmasından endişe duyuyoruz. PKK Kürdistan Bölgesi’nin büyük bir bölümü işgal ederek, buradan Türkiye’ye saldırılar düzenliyor. Biz buna karşıyız. Kürdistan Bölgesi topraklarından gerek İran gerek Türkiye’ye saldırılmasına karşıyız. İran muhalif grupları ve PKK’den defalarda Kürdistan Bölgesi’nin topraklarından saldırı düzenlememesi talep ettik. Yapılanlar tek taraflı değil. halkın bunu bilmesi lazım.”

Neçirvan Barzani ayrıca, Kürdistan Bölgesi’nde yerel seçimlerin zamanında yapılması konusunda ısrarlı olduklarını dile getirdi.

Barzani, Rusya’da devam eden Dünya Kupası’yla ilgili bir soruya, “Kupa da Irak’taki seçimler gibiydi süprizlerle doluydu. Beklenmedik takımlar ayrıldı veya yükseldi” değerlendirmesinde bulundu. (Kaynak: Rûdaw)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.