Barzani: Referanduma tepkiler sert değil

Barzani: Referanduma tepkiler sert değil

KDP'nin 'Kürdistan bağımsızlık referandumu'nu değerlendirdiği toplantıdan sonra Mesut Barzani ve Neçirvan Barzani ayrı ayrı açıklama yaptı.

Irak Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, seçmenlere referandumda seçim sandıklarına gitme çağrısında bulundu. Başbakan Neçirvan Barzani ise referanduma başka ülkelerden gelen tepkileri, “Açıklamalar normal, tepkilerin sert olmadığını düşünüyorum” diye değerlendirdi.

Mesut Barzani’nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Başkanlık Konseyi, bugün Erbil’in Pirmam ilçesinde yapıldı. Rûdaw’ın haberine göre toplantıda göre siyasi partilerin referanduma ilişkin tutumları değerlendirildi.

Toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan Mesud Barzani, “Güney Kürdistan halkının 25 Eylül’de referandum için sandıklara gitmesini istiyorum” dedi.

Toplantıdan sonra Başbakan Neçirvan Barzani de 25 Eylül’de yapılması kararlaştırılan referanduma ilişkin diğer ülkelerden gelen açıklama ve tepkileri değerlendirdi.  Başbakan Barzani, “Bizim arzumuz belli. Bu, bütün Kürdistan halkını ilgilendiriyor. Bütün dünyanın, milletimizin isteği ve arzusunu anlamasını amaçlıyoruz. Şimdiye kadar ülkeler tarafından yapılan açıklamaların normal olduğunu ve tepkilerin sert olmadığını düşünüyorum.”

‘DİYALOG İÇİNDEYİZ’

Neçirvan Barzani, şöyle devam etti: “Goran ve Komel ile diyalog içindeyiz umarız bir sonuca varırız ve onlar da bu sürece dahil olurlar. Çünkü referandum, belli bir siyasi parti veya tarafa ait değil, bütün Kürdistan halkınındır. Bu yüzden Kürt, Türkmen ve Hristiyanlar dahil her Kürdistanlı ve bütün tarafların referanduma katılması gerekiyor.”

İlgili Haberler
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.