Barzani: Önceliğimiz Kürdistan'ı korumak

Barzani: Önceliğimiz Kürdistan'ı korumak

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Başkanı Neçirvan Barzani, İran'ın Süleymani suikastına misillemesinde Erbil'deki bir üssü de hedef almasının ardından taraflara itidal çağrısı yaptı.

İran’ın Kasım Süleymani suikastına misillemelerinin ardından gözlerin çevrildiği yerlerden biri olan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden tüm taraflara itidal çağrısı var. Bölgesel Yönetim’in Başkanı Neçirvan Barzani, Irak’ın bir mücadele alanına dönüşmesini istemediklerini söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani ve Parlamento Başkanı Rewaz Fayeq ile yaptığı acil toplantıdan sonra konuşan Barzani, ilgili tüm taraflarla temas halinde olduklarını belirtti. IŞİD’in bölgedeki saldırılarının arttığına dikkat çeken Barzani, İran’ın füzelerle hedef aldığı ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun bölgede kalmasının önemli olduğunu söyledi.

Mesrur Barzani de üçlü görüşme sonrasında gerginliklerin son bulması için çaba gösterdiklerini belirtti. Önceliklerinin Kürdistan bölgesini ve halkını korumak olduğunu söyleyen Barzani, “Durumun normalleşmesi, bölgeye huzur ve istikrarın dönmesi için bütün taraflarla birlikte elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” deyip şöyle devam etti: “Ancak öncelikli görevimiz Kürdistan Bölgesi ve halkını korumaktır. Kürdistan Bölgesi’nin bu sorunlara dahil olmaması ve bu gerginlik ve şiddetin son bulması için de her türlü çabayı göstereceğiz. Elimizden geleni yapacağız, ilgili taraflarla da bağlantı halinde olacağız. Kürdistan Bölgesi halkı da emin olsun, Kürdistan’ın her zaman korunaklı olması için elimizden geleni yapacağız.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum