Barzani: Kürtlerin ödediği bedel göz önünde bulundurulmalı

Barzani: Kürtlerin ödediği bedel göz önünde bulundurulmalı

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian’ı, Pirmam'daki ofisinde ağırlayan Kürt lider Mesud Marzani, Suriye'nin kuzeyindeki son gelişmelerle ilgili konuştu.

Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesud Barzani, Kuzey ve Doğu Suriye’de ABD ile Türkiye arasındaki anlaşma ve harekatın durmasını değerlendirirken, çözüm adımlarında Kürtlerin ödediği bedellerin göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Mesud Barzani, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian’ı, Pirmam’daki ofisinde kabul etti. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un selamını Barzani’ye ileten Le Drian, Fransa’nın Kürtleri desteklediğini söyledi.

Barzani, Fransa’nın desteğinden dolayı Cumhurbaşkanı Macron ve Fransa’ya teşekkür etti. Barzani, “Söz konusu durumun çözümü için atılacak her adımda, yapılacak her anlaşma ve mutabakatta Suriye’deki Kürtlerin ödediği bedelleri ve kaderi göz önünde bulundurulması gerekiyor. Kürtlerin kadim dostu ve terörle mücadele uluslararası koalisyonun önemli bir ortağı olan Fransa’nın bölgedeki demografik yapının değiştirilmesine müsaade etmemesini ve bölgede yaşanacak bir felaketin önüne geçmesini istiyoruz. Bu konuda gereken rolü üstlenmesini talep ediyoruz” diye konuştu. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.