Barzani: Irak’ta yaşananları büyük bir endişe ile izliyoruz

Barzani: Irak’ta yaşananları büyük bir endişe ile izliyoruz

Mesud Barzani, “Irak’ta sorunların asıl sebebi Kürdistan halkı ve bileşenlerin kazanımları değil, Anayasa’nın ihlal edilmesi, yanlış yönetim ve tekçilik olmuştur” dedi.

Mesud Barzani, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kürdistan Bölgesi halkının, şehit ve Peşmerge ailelerinin yeni yılını kutlayan Barzani, “Bu vesile ile değişik süreçlerde tehditlere göğüs geren ve birçok zorluk yaşayan Kürdistan halkına gösterdiği direniş ve fedakarlıktan ötürü teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nin Peşmerge ve halkın bu direnişi sayesinde şimdi kalkınma, reform ve huzura doğru adım attığını belirten Barzani, mesajında şu sözlere yer verdi:

“Irak’taki mevcut olumsuz durumu da göz önünde bulundurarak, geçmişten beri sorunların çözümünden ve tüm Irak halkı için onurlu bir yaşamdan yana olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum. Geçtiğimiz yıllarda Irak’ın yokuş aşağı gittiği yönünde bir çok defa uyarılarda bulunduk ve sivil bir yönetimin temelleri atılıp anayasa uygulanmazsa Irak’ın belirsiz bir geleceğe gideceği vurguladık.

Şimdi de Irak’ta yaşanan son gelişmeleri, olay ve karmaşayı büyük bir endişe ile izliyoruz. Iraklı tarafların, ülkelerinin başkalarının sorun, çelişki ve çıkarlarını çözdüğü bir sahaya dönüşmesine izin vermemesi gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca her şekilde göstericilerin meşru taleplerini, huzurun geri gelmesini ve Irak’taki siyasi sürecin doğru bir yola girmesini destekliyor ve çözüme katkı sunan, halkın taleplerine yanıt olabilecek her türlü değişime ve adil çözüme de destek veriyoruz. Bununla birlikte demokrasinin geriletilmesine, ülkedeki bileşenlerin ve Kürdistan halkının hak ve kazanımlarına karşı tehdit olacak her türlü çabaya da karşı olduğumuzu belirtiyoruz. Çünkü Irak’ta sorunların asıl sebebi Kürdistan halkı ve bileşenlerin kazanımları değil, Anayasa’nın ihlal edilmesi, yanlış yönetim ve tekçilik olmuştur.”  

Mesajında Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, hükümet ve Parlamentosu’nun reformların hayata geçirilmesi yönünde sürdürdüğü tüm program ve çalışmaları desteklediğini ifade eden Barzani, “Aynı Kürdistan’da farklı kültür, inanç ve etnik kesimlerin barış, kardeşlik ve huzur içerisinde yaşamasına vesile olan birlikte yaşam temellerinin ve bu yüce kültürün gözümüzün akı gibi korunması gerektiğine vurgu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Mesud Barzani, mesajının sonunda yeni yılın Kürdistan ve ırak halkı için huzur ve mutluluk yılı olmasını, bölge ve dünya için de barış getirmesini diledi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.