Barolar: Şemdinli’de işkence var

Barolar: Şemdinli’de işkence var

Şemdinli’nin Yufkalı mezrasında iki köye işkence yapıldığı iddiası üzerine baro başkanları inceleme yaptı. Baro başkanlarının ilk izlenimi işkence yapıldığı yönünde oldu.

Diyarbakır Barosu, Van Barosu ve Hakkâri Barosu Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, hayvan otlatan köylülere güvenlik güçleri tarafından işkence ve kötü muamelede bulunulduğu iddiasına araştırmak üzere Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine bağlı Kurgan köyüne gitti.

Heyet, geçen 31 Mays’ta yaşanan olayla ilgili işkence ve kötü muameleye maruz kaldıklarını belirten köylüler ve olayın tanıklarından detaylı bilgiler aldı.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİLER

Köyde yapılan gözlem ve tespitlerden sonra Şemdinli ilçe merkezinde Hakkâri Baro Başkanı Av. Zeydin Kaya, Van Barosu Başkanı Av. Murat Timur ve Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Ahmet Özmen tarafından basına kısa bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Her üç Baro Başkanı da yapmış oldukları açıklamada, yaşananların açık bir işkence ve kötü muamele olduğunu, bu ve benzeri olayların son zamanlarda özellikle Şemdinli’de yaşandığını, işkencenin ve kötü muamelenin bir insanlık suçu olduğunu, bu suçu işleyenlerin derhal açığa alınması gerektiğini ve soruşturma dosyanın takipçisi olacaklarını belirttiler. Heyette yer alanlar, konuyla ilgili en kısa zamanda rapor hazırlayacaklarını ve kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade ettiler.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum