Baro başkanlarından yasak kararına yanıt: Haberiniz olsun, vazgeçmeyeceğiz

Baro başkanlarından yasak kararına yanıt: Haberiniz olsun, vazgeçmeyeceğiz

Ankara'da yapılacak Büyük Savunma Mitingi öncesi Ankara Valiliği tarafından açıklanan yasak kararına baro başkanları, “Haberiniz olsun, vazgeçmeyeceğiz” diyerek cevap verdi.

Baroların Ankara’da yapacağı Büyük Savunma Mitingi öncesi Ankara Valiliği ‘yasak’ kararı açıkladı. Kararda her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü vb. faaliyetler 15 gün süreyle kısıtlandırıldı. Ankara Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca alınan karar, kentte artış gösteren korona virüsü vakalarına bağlandı. Baro başkanları ve avukatlar, Savunma Mitingi’nden vazgeçmeyeceklerini açıkladı.

ANKARA BAROSU BAŞKANI: BU KARAR ANAYASAYA AYKIRI

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan kararı, “Anayasal haklarımız çok ciddi tehdit altındadır. Ankara girişinde, baro başkanlarına yapılan zulmün bir değişiği aslında, bugün İl Hıfzıssıhha Kurulu aldı altında, yapılacak olan barışçıl anayasal bir hak olan gösterinin engellenmesiyle tekrar ortaya konulmuştur. Türkiye çok ciddi baskı rejiminin içerisine sokulmuş durumdadır. Maalesef pandemi buna bir gerekçe olarak sunulmaktadır. Pandemiye ilişkin bakanlığın ve bilim kurulunun ilan ettiği sosyal mesafe, maske gibi önlemlere uyulacağını taahhüt ettik. Buna rağmen bugün pandemi gerekçe gösterilerek bu tür bir toplantının mitingin 15 gün süreyle ertelenmesi anayasaya aykırıdır” sözleri ile değerlendirdi.

BARO BAŞKANLARI TOPLANTI YAPTI

Baroların yarın Ankara’da yapacağı ‘Büyük Savunma Mitingi’ öncesi alınan yasak kararı dikkat çekerken, baro başkanları bugün baro teklifinin görüşüleceği TBMM Adalet Komisyonu’na da kabul edilmedi. Baro başkanları, açıklanan yasak kararının ardından durumu değerlendirmek üzere toplantı kararı aldı. Toplantı devam ederken baro başkanları Anayasal haklarının engellenmeye çalışıldığını ifade ederek mitingden vazgeçmeyecekleri mesajı verdi.

Ankara Valiliğinin kararına ilişkin baro başkanları, sosyal medya hesapları üzerinden “Anlattık, dinlemediniz. Başkentimize geldik, yürütmediniz. Adalet Komisyonuna almadınız, görüşmediniz. Basın yayınladı, ekranlarını kararttınız. Sosyal medyada göründük, kapatmaya kalktınız. Miting çağrısı yaptık, yasak koydunuz. Haberiniz olsun: vazgeçmeyeceğiz!” notunu paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanından miting için Ankara’ya gelmekte olan avukatlar da “Geliyoruz” paylaşımı yaparak mitinge destek verdi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.