Baro başkanları illerine döndü: Her şey yeni başlıyor

Baro başkanları illerine döndü: Her şey yeni başlıyor

Baro teklifinin Adalet Komisyonu’nda kabul edilmesi üzerine bora başkanları Meclis önünden ayrıldı.

Ak Parti ve MHP’li milletvekillerinin imzasını taşıyan “çoklu baro” ve Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) seçim sistemini değiştirmeyi öngören yasa teklifi Meclis Adalet Komisyonu’ndan geçti. Muhalefetin tüm itirazlarına rağmen teklifin noktasına, virgülüne dokunulmadı.

TBB ve 80 baro, teklife karşı oldukları ve geri çekilmesi gerektiğini açıklamış, Ankara’ya gelmişlerdi. Baro başkanları 4 gündür Meclis Çankaya Kapısı’ndaki eylemlerine, teklifin komisyondan geçmesi ardından ara verdi.

Baro başkanları geceleri üzerinde uyudukları banklara hatıra imzaları attı ve illerine döndü. Ancak her baro kendi kentlerinde eylemlerine devam edecek. Baro başkanları ve avukatlarının eylem merkezleri adliye önleri olacak, oturma eylemi, yürüyüş, forum ve basın açıklamaları düzenlenecek. Teklif hafta içi Genel Kurul’a gelmesi halinde, baro başkanları yeniden Meclis önündeki eylemlerine devam edecek.

Baro başkanları ve muhalefet, “çoklu baro” ile Ak Parti’nin kendi barolarını kuracağını, yeni kurulacak ve Ak Parti ile ilişkili boralara kayıtlı avukatların tutumlarına mahkemelerde kararlar alınacağını, baroların siyasallaşacağı ve bu şekilde yargının son kalesi savunmanın etkisiz hale getirileceğini belirtiyor.

‘SON SÖZÜMÜZÜ SÖYLEMEDİK’

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ise sosyal medya hesabından “Dava henüz bitmedi, son söz savunmanındır ve biz henüz son sözümüzü söylemedik. Kentlerimize dönüyoruz onurumuzu koruyarak; Sevgi ve dostlukla tazelenip daha güçlü mücadele etmek için...” paylaşımı yaptı.

‘YOLUMUZDAN DEĞİL ANKARA’DAN DÖNÜYORUZ’

“Yolumuzdan değil, Ankara'dan dönüyoruz” diyen Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, paylaştığı video mesajda şunları söyledi: “Dört gün dört gece onlarca baro başkanı Meclis önünde bir FETÖ projesi olan, baroları bölmek için tasarlanan tasarının görüşmelerine katılmak için burada bekledik. Alınmadık, bizi dinlemeden yazılı belgelere rağmen, taleplerimize rağmen 80 baro başkanının yazılı bildirimlerine rağmen sanki duymuyormuş gibi yaparak son derece antidemokratik bir şekilde hazırlan yine antidemokratik bir şekilde az önce Adalet Komisyonundan geçirdiler.

Buradan bütün halkımıza ve meslektaşlarımıza ifade ediyorum ki bütün baro başkanları benimle aynı görüşteler hiçbir şey bitmedi, hala Meclisin içinde milletvekilleri olduğuna inanmak istiyoruz, halkın iradesine saygı gösterdiklerini göreceğiz, hiçbir şey bitmedi her şey yeni başlıyor. Tıpkı Çarşamba günü Meclis Adalet Komisyonuna geldiği zaman söylediğimiz gibi vazgeçmeyeceğiz.”

‘SON SÖZÜ BAROLAR SÖYLEYECEK’

Aksaray Baro Başkanı Erhan Toprak, “Bu ülke ihale baronlarını, uyuşturucu baronlarını, arazi baronlarını görmüştü ama bu çoklu baro ile şimdi Hukuk Baronlarını da görecek. Ancak kimsenin endişesi olmasın; SON SÖZÜ BARONLAR DEĞİL BAROLAR SÖYLEYECEK!!! #Vazgeçmeyeceğiz” paylaşımı yaptı.

Sivas Barosu Başkanı Hacı Yılmaz Demir, “Saat gece yarısı 4 ü geçti, bişeyler yazmaya gerek yok artık. Bu foto da burda dursun. Cübbelerimiz bize ONUR, hediye ettiğimiz DÜĞME ve DİKİŞ SETİ de size DERT olsun @avcahitozkan @turanbulent 28 maddelik Avukatlık Kanunu değişiklik teklifi komisyondan geçti” ifadelerini kullandı.

Ordu Barosu Başkanı Haluk Murat Poyraz da “Atı alan Üsküdar'ı geçti diyenleri baş tacı edenler tabii ki bizi eleştirir. Bir deyim de bizden olsun 'Gölge etmeyin başka İhsan istemez'” paylaşımı yaptı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.