Barış Atay ve Erkan Baş için açıklama: Bugün, yarın değil!

Barış Atay ve Erkan Baş için açıklama: Bugün, yarın değil!

Barış Atay ve Erkan Baş'ın danışmanları: Ayrılma kararlarını saklı tutarak HDP'ye katıldılar ama şu an için böyle bir karar yok.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Barış Atay ve Erkan Baş’ın danışmanları, BBC Türkçe’ye yaptıkları açıklamada, milletvekillerinin ayrılma haklarını saklı tutarak HDP’ye katıldıklarını, şu an için böyle bir kararları olmasa da önümüzdeki aylarda bunun gündeme gelebileceğini söylediler.

Baş ve Atay için Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz’ın bugün yaptığı haberde, TBMM’nin açılmasından önce HDP’den ayrılıp Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) katılacakları, böylece TİP’in 47 yıl sonra ilk kez Meclis’te temsil edileceği belirtilmişti. İstifa edeceği iddia edilen Erkan Baş Artı Gerçek’in konuya ilişkin sorusunu, “Henüz gündemimizde böyle bir konu yok” diyerek yanıtladı. Baş, TİP MYK’sinde bu konunun konuşulup konuşulmadığına ilişkin sorumuza ise “Bana bu yönde gelen bilgi yok” cevabını verdi.

‘BUGÜN YARIN OLACAK ŞEY DEĞİL’

Barış Atay’ın danışmanı Barış Kineşci ise BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “Barış Atay, TİP’in kurucu üyesi. Seçimden önce bu konu HDP ile görüşüldü, ayrılma hakkını saklı tutarak HDP’ye katıldı. Ama şu an itibarıyla böyle bir gündemimiz yok. Bu bugün, yarın olacak bir şey değil” dedi.

OLUÇ: BİZE GELEN BİLGİ YOK

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç da kendilerine bu yönde bir bilginin ulaşmadığını söyledi. Oluç, “İstanbul Milletvekilimiz Erkan Baş, dün partimizin İstanbul’da düzenlemiş olduğu pikniğe HDP adına katılmıştır. Dolayısıyla bize gelen böyle bir bilgi yok. Kaldı ki siyasi nezaket gereği bir ayrılma isteği olacak ise bunun önce partiye bildirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda bize ulaşmış bir bilgi yok” dedi. (BBC Türkçe/Artı Gerçek)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.