Bangladeş'te yangın: Binlerce kişi evsiz kaldı

Bangladeş'te yangın: Binlerce kişi evsiz kaldı

Bangladeş'in başkenti Dakka'da bir gecekondu mahallesinde çıkan yangında 1200 baraka kül oldu. Yaklaşık 10 bin kişinin evsiz kaldığı sanılıyor.

Bangladeş’in başkenti Dakka’da yoksulların yaşadığı Çalantika semtinde cuma akşamı çıkan ve nedeni henüz bilinmeyen yangında binden fazla baraka yandı. Yaklaşık 10 bin kişiyi evsiz bıraktığı tahmin edilen yangında can kaybı yaşanmadığı ancak yaralıların olduğu belirtiliyor.

Derme çatma evlerin çoğunun çatısının plastik olması nedeniyle yangının hızla yayıldığı söyleniyor. Kurban Bayramı nedeniyle birçok kişi yangın sırasında evlerinde değildi. İtfaiye ekiplerinin altı saatte kontrol altına aldığı yangının çıkış nedenini belirlemek için soruşturma başlatıldı. Hükümet, yangında evlerini kaybeden ve kalacak yerleri olmayan kişilere yardım edileceğini açıkladı.

Yangında evini kaybeden kişi sayısı henüz belirsiz. İlk yapılan tahminlerde yaklaşık 50 bin kişinin evsiz kaldığı belirtilmişti. Reuters daha sonra bu sayının 3 bin, AFP ise 10 bin civarında olduğunu duyurdu. Reuters’a konuşan bir hükümet yetkilisi “İncelememize göre 750’si tamamen yanmak üzere 1200 baraka zarar gördü” dedi.

Bir itfaiye görevlisi de AFP’ye yaptığı açıklamada yangında evsiz kalan yaklaşık 10 bin kişinin, bayram tatili nedeniyle tatil olan okullarda barındırıldığını belirtti.

Şubat’ta başkentin tarihi kesiminde çıkan yangında 80, dört gün öncesinde liman kenti Çittagong’da çıkan başka bir yangında da dokuz kişi hayatını kaybetmişti. (Kaynak: BBC Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.