Bakanlık: İsrail ile enerji anlaşması yok!

Bakanlık: İsrail ile enerji anlaşması yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan Gazze'den yaşanan İsrail saldırısından iki gün önce bu ülke ile enerji anlaşması imzalandığı iddiası yalanlandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından İsrail ile enerji alanında anlaşma imzaladığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Açıklamada isim vermeden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da eleştirildi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu iddiaların ‘tamamıyla asılsız’ olduğu belirtildi.  Açıklamada, şu ifadelere yer verildi, “Köklerinden koparak, Türkiye aleyhtarı her söylem ve eylemin arkasına takılan bazı siyasi isimler, bir kez daha hiçbir mesnet bilgiye dayanmadan, tamamen manipülatif amaçlarla bakanlığımızın İsrail ile enerjide anlaşma imzaladığını iddia etmiştir. Ortaya atılan iddialar, muhatap alınmayacak seviyede ciddiyetten uzak, gerçek dışı ve tamamen iftira niteliğindedir. Kamuoyunun gündeminin böyle iftiralarla meşgul edilmesinden duyduğumuz rahatsızlığı ifade ederken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak bütün faaliyetlerimizi şeffaflık ilkesi çerçevesinde kamuoyu ile paylaştığımız hususunu vatandaşlarımızın bilgisine sunarız.”

KARAMOLLAOĞLU GÜNDEME GETİRMİŞTİ

SAADET Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Gazze’de yaşanan İsrail saldırıları sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye ile İsrail enerji bakanlarının olaydan iki gün önce enerji işbirliği anlaşması yaptığını söyleyerek, “Daha iki gün önce hükümetin enerjiden sorumlu bakanı İsrail ile olan münasebetleri geliştirecek bir anlaşmayı imzaladı mı imzalamadı mı? Onu söyleyin. Siz o anlaşmayı rafa kaldıracak mısınız? İsrail’in bugüne kadar önünü açan onlarca karar aldınız, hanginizi sonlandıracaksınız… Çıkıp miting yapacaksınız, kargalar güler ya!” demişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.