Bakanlığa güzel borçlandın ödülü!

Bakanlığa güzel borçlandın ödülü!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'en doğru zamanda, en doğru enstrümanlarla borçlandıklarını' belirterek, "Borçlanma araçlarımıza, miktarların kat kat üstünde talepler geldi" dedi.

GlobalCapital adlı yayımcı kuruluş, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı, ‘borçlanma politikası’ nedeniyle ödüle layık gördü! GlobalCapital (eski adıyla Euroweek), bakanlığın borç yönetimi birimini, ‘Yılın Kamu Borcu Yönetim Ofisi’ seçti.

Ödüle ilişkin değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Bir taraftan yatırımcı güvenini güçlü tutarken, diğer taraftan en doğru zamanda, en doğru enstrümanlarla borçlandık. Piyasa güvenini hep yüksek tuttuk. Borçlanma araçlarımıza, miktarların kat kat üstünde talepler geldi. Her enstrümanı detaylı analiz ettik. Sonuçta en doğru zamanda, en doğru araçları kullandık ve ideal projeksiyonların öngördüğünün altında faizlerle süreçleri tamamladık” ifadelerini kullandı.

Albayrak ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise Türkiye’nin, Dünya Bankası’nın hazırladığı İş Yapma Kolaylığı Endeksi’nde 43. sıradan 33. sıraya yükseldiğini belirterek, “Reformlarımızı sürdüreceğiz. Özellikle maliyetlerin daha da düşmesini, iş hayatında verimliliğin artırılmasını sağlayarak Türkiye’nin yatırım iklimini en üst seviyeye çıkaracağız” ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.