Bakanlara hediyelerin alındığı Fırat Silver: Kimse bize hesap soramaz

Bakanlara hediyelerin alındığı Fırat Silver: Kimse bize hesap soramaz

İlk kayyım döneminde Mardin'i ziyaret eden bakanlara binlerce liralık hediye alındığı iddia edilen gümüş mağazası Fırat Silver'ın yetkilisi konuştu.

Mardin Belediyesi kayyımı Vali Mustafa Yaman’ın, ilk kayyımlık döneminde, AK Partili bakanlara belediye bütçesinden yaklaşık 600 bin liralık hediye aldığı iddiaları ile gündeme gelen Fırat Silver’dan bir yetkili açıklamalarda bulundu. Artı Gerçek’e ismini vermeden açıklama yapan yetkili, “O faturalar yıllık olabilir, kimse bize hesap soramaz” dedi.

Fırat Silver yetkilisi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sadece 15-20 TL’lik bir rozet hediye edildiğini savundu. Yetkili, firmalarının kestiği yüksek miktardaki faturalar için ise, “Faturalarda gördüğünüz her şey resmidir. Bahsedilen rakamlar yıllık olabilir. 70 bin liralık ürünler tek parça değildir. Bizim veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. Kimse bana hesap soramaz. Biz üç kuruş için gelip sabahın köründe dükkan açıyoruz. Mağazaya kim gelirse beni ilgilendirmez. Yayınladığınız belgeler yanlış” ifadelerini kullandı.

‘HDP NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI’

Bakanların esnaf ziyaretlerini hatırlatan yetkili, “Bakanlara 100 bin-200 bin liraya verilen hediyeler yok. Bir bakan geldiğinde dükkanları ziyaret eder esnafa gider. Sevenleri de fotoğrafını paylaşır. HDP kayyımdan sonra ne yapacağını şaşırdığı için böyle yapıyor. Biz kurumlara Mardin’in el sanatlarını yansıtan uygun fiyatlı ürünler verdik. Medyanın yansıttığı haberler yalan” dedi.

‘DAVA AÇACAĞIZ’

Haberleri ‘hedef gösterme’ olarak nitelendiren yetkili, “Biz 90’lı yıllardan beri Allah’a şükür işimizdeyiz. Belgeleri yayınlayan yalan haber yapan kişilerle ilgili dava açacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum