Bakanlar Soylu ve Bak, Yüksekova'da Gençlik Merkezi'nin açılışını yaptı

Bakanlar Soylu ve Bak, Yüksekova'da Gençlik Merkezi'nin açılışını yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, birtakım incelemelerde bulunmak ve Gençlik ve Spor Merkezinin açılışını gerçekleştirmek üzere Yüksekova'ya geldi.

Öğle saatlerinde özel uçakla Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na inen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ı; Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Hakkari Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Hakkari ve Yüksekova Belediye Başkanvekilleri, Hakkari ve ilçelerinin AK Parti yöneticileri ve kurum amirleri karşıladı.

Bakanlar Soylu ve Bak, daha sonra ilçenin Yeni Mahalle'sinde yapımı tamamlanan Gençlik merkezinin açılışına katıldı.

Düzenlenen açılış törenine çok sayıda öğrenci ve yurttaş katılırken, alkışlar eşliğinde Yüksekova Gençlik ve Spor Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Törende konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Yüksekova'da ve gençlerle beraber olmaktan oldukça mutlu olduğunu söyledi.

Osman Aşkın Bak: Hakkari'de spor kompleksinin açılışını yapacağız

s5-010.jpgGençlerin ülke çapında ve uluslararası alanda başarılarını takip ettiklerini ifade eden Aşkın Bak, "Türkiye çapında 280 gençlik merkezi var. Burada spor salonlarımız var, müzik alanlarımız var, kütüphanelerimiz var. Buraya gelen gençlerimiz sporla, kültürle sanatla bilimle tanışıyor. Geleceğe doğru adımlar atıyor. Biz sizlere bu potansiyele karşı üzerimize düşen görevi talep edilen yatırımı gerçekleştirmek içini hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bölgenin gençlerine buraya yakışır kayak merkezi kazandıracağız. Bir ay sonra Hakkari'de spor kompleksinin açılışını yapacağız." dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da yüzlerce tesis yaptıklarını söyleyen Aşkın Bak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakanlığımın ilk günlerinde haber okudum. Hakkari’de Yunus ile Barış iki genç. Bir meyve kasasını kırıyor onu pota yapıyorlar ve duvara bağlıyorlar. Onu gördüm. Spor aşkını gösteriyor. Onlar buradalar. Belki de gelecekte büyük bir basketbolcu olacak. İçindeki spor aşkı çok güzel. Herkese bu konuda görev düşüyor. Biz böyle güçlüyüz. Birilerinin yaktığı salonları biz yeniden yapacağız. Tekrar yakarlarsa bir daha yapacağız. Biz ülkenin büyümesini gelişmesini istiyoruz."

Ardından konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, birçok hizmet akdini yerine getirebilmek için geziler yaptıklarını söyledi.

Soylu, "İnanın her gün Hakkari'ye nasıl geliriz diye fırsat bulup planlama yapalım diye merkezin açılmasını temin edebilmek, sizlerle kucaklaşabilmek için müşahede içinde olduk. İçişleri Bakanı gelir gider ama Gençlik ve Spor Bakanı geldiğinde gençlik merkezi, spor salonları hizmetleriyle gelir. Hakkari ve Yüksekova'ya yakışır kayak merkezleriyle gelir. Görev icabı bir çok hizmet akdini yerine getirebilmek için geziler yapıyoruz. Oradan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanıyla dönerken belki bakanlık olarak yaptığınız en önemli adımlardan biri olarak değerlendirdik. Kıymetli öğretmenimiz adına yeni öğretim yılı onun okulunda açtık. Onlara öğrencilere umutla, sevgiyle, gönlümüzden geçen güzelliklerle ve iyiliklerle seslendik." ifadelerini kullandı.

s4-021.jpgSoylu: Yüksekova'da güzel günler sizi bekliyor

Yüksekova'nın daha güzel günler göreceğini söyleyen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnsanımızı daha sağlam yetiştireceğiz. Okulda iyi eğitim vereceğiz, üniversitelerimizde geleceği hazırlayacağız. Spor tesislerimizde onların zihnini bedeninin umutlarının diri olabilmesi için teker teker yatırımları ortaya koyacağız. Bu sadece bir numune. Bizi ekonomimizi, paramızı çarçur etmek isteyenlere fırsat vermeden yatırımlarımızla yarınlara adım atacağız. Kanalizasyon, sıcak asfalt, su, ilkleri gerçekleştiriyoruz. Burada ve bundan onur duyuyoruz. Size hizmet etmek, sizin hayat standardınızı yükseltmek burayı Dünya ile bütünleştirmek temel hedeflerimizden biri. Hedeflerimiz var. Biraz önce Yüksekova havalimanına indik. Kütüphanelerimizin, okullarımızın, yatırımlarımızın hangi hizmetleri sunduğunu biliyoruz. Yüksekova'da daha güzel günler sizi bekliyor. Daha güzel yatırımlar sizi bekliyor. Daha güzel hizmetler ve daha huzurlu günler, refah içinde günler ve kardeşlik içinde günler sizleri bekliyor."

Bakanlar açılışın ardından yeni açılan spor merkezinde, çocuklarla basketbol oynadı.

Bakanlar daha sonra, Yüksekova Belediye Spor’un hem erkek hem de kız futbol takımlarını ziyaret ederek, oyunculara her türlü desteğin sağlanacağını belirterek, kendilerine başarılar diledi.

Ardından Yükseova yeni şehir stadında incelemelerde bulunacak olan Soylu ve Bak, Kaymakamlıkla ilçedeki Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri ile toplantı yapacak.

s1-096.jpg

s2-068.jpg

s3-042.jpg

s6-006.jpg

s7-002.jpg

s8-002.jpg

İlgili Haberler
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.